Стежки які обираємо

8 жовтня 2017, 16:02

  Співробітники кафедри конярства і бджільництва не стоять осторонь подій, що відбуваються у фахових підприємствах України.

  Так, у селі Голубине Свалявського району, 22-24 вересня відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку конярства України в умовах інтеграції до європейського суспільства» і була присвячена ХІІ конкурсу коней гуцульської породи.

  На конференції традиційно були присутні наші польські колеги, які беруть активну участь в заходах щодо збереження і популяризації вітчизняної аборигенної гуцульської породи коней.

   В п’ятницю, 22 вересня, відбулось відкриття конференції. Свої доповіді представляли і аспіранти нашої кафедри: Юсюк Т.А., яка займається вивченням молочної продуктивності новоолександрівської ваговозної породи, та Буренко А.В., работа якої присвячена вивченню жвавості коней орловської рисистої породи.

  Гарною традицією цієї щорічної міжнародної конференції є кінний маршрут на конях гуцульської породи - «Гуцульська стежка». Маршрут передбачає пробіг по пересічній місцевості, де розміщено 23 природних та штучних перешкод. Взяти участь у змаганні може кожен бажаючий. Цією нагодою скористалися і наші аспіранти, які достойно представили кафедру і повернулися з пам’ятними призами і нагородами.

 

  Особливу подяку хочемо висловити за теплий прийом та чудову організацію Головачу Мирославу Йосифовичу – голові науково-виробничої асоціації «Племконецентр» і Головач Мирославі Мирославівні – технологу з конярства НВА «Племконецентр».

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook