Перший пріоритет НУБіП України – як результат проведеної профорієнтаційної роботи

7 жовтня 2017 року

Кагарлицька загальноосвітня школа №2, яка заснована у 1971 році, має нині славні традиції та змістовну історію.  У 1994 році школі присвоєно ім’я Народного артиста України Василя Павловича Дашенка. Ось далеко неповна фільмографія відомого актора: "Сорочинський  ярмарок"  (1939 р.),  "Щорс" (1939 р.), "Винищувачі" (1939 р.), "Богдан Хмельницький" (1941 р.), "В степах  України" (1952 р.), "Мартин Боруля" (1953 р.), "Сон" (1964 р.), "Незабутнє" (1967 р.) та ін. У фондах шкільного музею є чимало фільмів за участю В. П. Дашенка. Тут згадують, що роль лейтенанта Миколи Мельникова він любив і цінував усе життя, адже вона принесла йому, тоді 23-річному студенту театрального інституту, першу велику популярність. Під впливом фільму «Винищувачі» багато юнаків стали льотчиками.
Тож недаремно девізом школи є вислів «Гартуємо розум, душу і тіло», а кредо − «Від духовності до інтелекту». Під час проведення профорієнтаційної роботи старший викладач кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Деркач Ірина Михайлівна дійсно переконалася у реаліях таких гасел.
Вже на порозі школи нас зустріли класний керівник 11-го класу, вчитель української мови та літератури Стеценко Лариса Максимівна та вчитель англійської мови Лозова Оксана Михайлівна, які зацікавлені у високому рівні знань зі своїх предметів у майбутніх випускників. Адже ЗНО не так уже й далеко…
На нас з нетерпінням чекали одинадцятикласниця Тригуб Інесса Юріївна зі своєю мамою. Помітним було їх хвилювання, адже вибір, де навчатися і ким стати – омріяним є вже давно. Ще з дитинства Інесса хотіла стати лікарем ветеринарної медицини, нам розповіли про її любов і турботливе ставлення до тварин. Нам було поставлено дуже багато актуальних питань, адже 100 % переконаність відмінниці та її батьків надати перший пріоритет НУБіП України вже сьогодні є беззаперечною. Інесса для цього намагається зробити все від неї залежне, до того ж  з боку підтримка не тільки рідних, а й класного керівника, яка теж має сина ветеринара і дуже любить наш вуз.


Після теплої зустрічі та обговорення організаційних питань з директором школи, вчителем зарубіжної літератури Горбач Іриною Володимирівною ми попрямували до старших класів.

Учні − життєрадісні і привітні, майже всі вже визначені з вибором професії та вузів, куди будуть подавати документи для вступу. Окрім вже знайомої нам Інесси, ми поспілкувалися із ще двома майбутніми нашими студентами, які планують вчитися на економічному факультеті НУБіП України.
Інформація представленої презентації, газети «Університетський кур’єр» та інших оглядових матеріалів, що стосуються факультету ветеринарної медицини, ґрунтовні відповіді на поставлені учнями питання − повністю розкрили можливості вишу. Особливу увагу було акцентовано на підготовчих курсах у НУБІП України та нову спеціальність "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза".


Діти добре зрозуміли, що свій потенціал вони зможуть реалізувати на 100 %. Зацікавлені майбутні абітурієнти надали свої контактні дані з метою безпосереднього зв’язку із ними.
Отож, можна впевнено стверджувати, що профорієнтаційна робота була проведена на високому рівні і вже має результат!


Ст. викл. кафедри, к. вет н. Деркач Ірина Михайлівна

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook