Засідання кафедри романо-германських мов і перекладу

13 вересня 2017, 0:30

 

13 вересня 2017 р. на кафедрі романо-германських мов і перекладу відбулося засідання за участю усіх науково-педагогічних працівників та допоміжного персоналу. Розпочинаючи його, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Олександр Малихін подякував присутнім за організований початок нового навчального року і побажав наснаги та творчих здобутків у майбутньому.
Увага присутніх була зосереджена довкола низки важливих питань. Розпочали із обговорення і перерозподілу обов’язків науково-педагогічних працівників. Професор О. В. Малихін відзначив вагомий внесок доц. Л. С. Колодіної у підготовку ліцензійної справи на відкриття нової спеціальності «Англійська і польська мови та література», яка була затверджена Міністерством освіти і науки України та успішно стартувала з початком нового навчального року. А відтак, враховуючи кількісні та якісні зміни у складі кафедри, запропонував розподілити обов’язки заступника завідувача кафедри між ст. викл., к. пед. н. І. С. Гриценко і доц., к. філол. н., Л. С. Колодіною, що має значно підвищити ефективність функціонування кафедри в усіх напрямах її діяльності.
 
 
Наступний блок питань стосувався плану роботи кафедри на 2017-2018 н.р. Обговорили, зокрема, найважливіші заходи, які мають бути проведені впродовж року на факультетському і загальноуніверситетському рівнях, в т.ч. Школа юного філолога (жовтень 2017 р), Тиждень англійської мови в НУБіП України (листопад 2017 р.), ІІІ Міжнародна студентська науково-практична конференція «Світ мов і мови світу» (березень 2018 р.) тощо. До цих заходів необхідно активно залучати студентську молодь, а також потенційних абітурієнтів, адже така практична профорієнтаційна діяльність приносить найкращі результати.   
Не оминули увагою і таке актуальне нині питання як сертифікація електронних навчальних курсів на платформі eLearn, адже у зв’язку зі складною економічною ситуацією існує ймовірність дистанційного навчання студентів на початку другого семестру поточного навчального року. Також було наголошено на необхідності активізації публікаційної діяльності викладачів і дотриманні складених графіків проведення відкритих занять, взаємовідвідування, чергування у гуртожитку №6 та ін.   
Розглядалися й інші питання життєдіяльності кафедри.
 
 
Захуцька О.В.,
PhD, ст. викл. кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook