Наше майбутнє залежить від нас: відбулася зустріч керівництва факультету тваринництва та водних біоресурсів з молодими викладачами

28 вересня 2017, 22:23

  2017-2018 навчальний рік на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, як і у всьому нашому університеті,  оголошений роком підвищення якості навчального процесу. Тож, у руслі виконання заходів «Голосіївська ініціатива-2020» деканом факультету Вадимом Кондратюком була ініційована зустріч з молодими науково-педагогічними працівниками нашого підрозділу. 28 вересня відбулися збори викладачів, вік яких не перевищує 40 років. А таких на факультеті виявилося 35 осіб, що становить близько 45% усіх НПП факультету. Тому, розпочинаючи засідання Вадим Миколайович доповів, що з впевненістю можна сказати, кадрова політика на факультеті ведеться у вірному напрямі, про що свідчать ці цифри. Жорстка конкуренція серед вищих навчальних закладів у цей скрутний для країни час висуває до нас усіх нові вимоги ведення профорієнтаційної роботи, підвищення якості навчання, виконання своїх посадових обов’язків та самого ставлення до студентства. Наше майбутнє залежить тільки від нас, тож маємо працювати на повну потужність щоб маги гідну роботу і заробітну плату впродовж наступних 10-20 років. Як зазначив декан, майбутнє факультету за молоддю, яка має господарювати на факультеті і творити саме це майбутнє. Кожен має задуматися над цим, адже життя йде шалено швидко. Тому задачею номер один залишається профорієнтаційна робота, яка вже активно розпочалась з перших днів вересня. По-друге, кожен має реально виконувати ті обов’язки, які на нього покладені. По-третє, впродовж наступних двох-трьох років необхідно ввести до керівного складу кафедр факультету молодих докторів наук, перспективних організаторів навчально-наукової роботи. По-четверте, усі виробничі об’єкти, які закріплені за факультетом, завдяки молоді мають стати взірцем господарювання і джерелом надходження позабюджетних коштів. По-п’яте, кожен науково-педагогічний працівник має підіймати авторитет факультету не лише на теренах України, але й за її межами. Потрібно вивчати іноземні мови, приймати участь у грантових проектах і програмах, друкуватися у закордонних цитованих виданнях, налагоджувати тіснішу співпрацю з бізнесом.

  У конструктивному діалозі взяла участь доцент кафедри гідробіології та іхтіології Наталія Марценюк, яка підкреслила високий рівень знань цьогорічних студентів нового набору, а це в свою чергу, ставить і до усіх присутніх підвищені вимоги якісного ведення навчального процесу. З досвіду роботи у іншому вищому навчальному закладі, вона зазначила правильність і вірність проведення зазначених заходів.

  Доцент кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Дмитро Уманець проінформував усіх про потенційні можливості набору вступників на факультет і кількість випускників по Україні на найближчі 10 років. Це серйозні виклики і загрози, які стоять перед нами.

   Підводячи підсумки, декан Вадим Кондратюк, зазначив що лише щоденна копітка робота кожного науково-педагогічного працівника факультету зможе дати результат у майбутньому, але для цього потрібно лише одне – працювати на повну, не збавляючи обертів і тоді з упевненістю можна буде сказати, що наше майбутнє залежить тільки від нас!

Сергій Грищенко,

заступник декана факультету

тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook