Розуміти світ – розуміти своє місце та перспективи у ньому

27 вересня 2017, 16:30

 
З різних причин, але Україна стала потужним центром уваги світової спільноти. Чи не щодня офіційні делегації або ж політичні, державні діячі, люди зі світовим визнанням з приватним візитом відвідують терени нашої Батьківщини. Не залишається осторонь інтенсивних міжнародних контактів також Національний університет біоресурсів і природокористування України. Зокрема, з великою зацікавленістю викладачі та студенти гуманітарно-педагогічного факультету долучилися до спілкування з Егідіусом Варейкісом, депутатом Литовського сейму та водночас представником Литви в ПАРЄ, Доповідачем Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань міграції, біженців та переміщених осіб, котрий, окрім іншого, опікується також ситуацією на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Спілкування, попри високу завантаженість як почесного гостя, так і викладачів та студентів, помітно вийшло за його заплановані часові межі з огляду на актуальність підніманих питань і не в останню чергу завдяки ораторському шарму пана Варейкіса. До речі, ораторському мистецтву, очевидно, він завдячує великою мірою своїй викладацькій та науковій діяльності, засвідчивши свій високий рівень фаховості в галузі природничих наук набувши наукового ступеня доктора наук. Тому, з його слів, НУБіП України зовсім не випадковий виш у його географії спілкування.

Серед провідних тем, озвучених під час зустрічі, звичайно, піднімалося питання України: ставлення європейців до останніх подій в Україні, бачення місця і ролі України в Європейській спільноті та на Євразійському просторі. Головною ж ідеєю доповіді Егідіуса Варейкіса стала канва можливих сценаріїв розвитку подій у світі та трансформації геополітичної карти Європи і світу.

Зустріч відбулася 26 вересня в приміщенні першого навчального корпусу НУБіП Україні в теплій атмосфері, яку доповнював живий інтерес до думок та бачень носія європейських цінностей, що має помітну вагу у вирішення європейських корпоративних політичних питань та відчутно впливає на громадську думку як Литви, так і Європейського союзу в цілому.

Володимир Калуга
д-р філос. наук,
доцент кафедри історії і політології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook