Молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України – учасники наукових пікніків

27 вересня 2017 року

  

   У суботу 23 вересня парк імені Т.Г. Шевченка вже вшосте перетворився на лабораторію під відкритим небом. Причиною цьому стали Наукові пікніки, що відбувається по всій країні з 2013 року і покликані популяризувати науку. Учасниками цьогорічного фестивалю у Києві стали понад 40 команд експериментаторів, зокрема: Clever Kids, Творча лабораторія "5 НАУК", Комп’ютерна Академія ШАГ, Інститут біохімії імені О.В. Паладіна НАНУ, Brain&Heart, НМУ ім. О.О. Богомольця, Інститут зоології НАН України тощо. Свято науки пройшло за підтримки Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Шевченківського району, Київського молодіжного центру та компанії Дніпролаб. Метою ж проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків. 

 

     Вже традиційно до участі у святі науки долучились і молоді вчені Національного університету біоресурсів і природокористування України. Так, старші викладачі кафедри ботаніки Олександра Лещенко і Андрій Чурілов надали усім бажаючим можливість роздивитись під мікроскопом зрізи рослин, пилку, листя, коріння, а також люб’язно і захоплююче розповіли про свої дослідження.

     Асистент кафедри анатомії та гістології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка факультету ветеринарної медицини Олексій Мельник представив експонати музею кафедри, що виготовлені за унікальним методом пластинації.

  

    Експозицію кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, що включала різноманітних комах і кліщів, які є переносниками збудників багатьох інфекційних та інвазійних хвороб тварин, а також гельмінтів, які паразитують у різних органах і тканинах організму тварин і людини, представляли доцент Олена Семенко і студентка ОС «Магістр» Оксана Поладова.

  

     «Наскільки небезпечна для людини радіація, та як від неї захиститися?» – відповідь на це та багато інших запитань надали співробітники кафедри радіобіології та радіоекології Володимир ІллєнкоЮлія Рубан та Катерина Шаванова. Усі бажаючі змогли перевірити свої знання в галузі радіобіології, виміряти радіаційний фон та дізнатися, чому не слід сидіти на гранітних поверхнях.

     Молодший науковий співробітник Неля Шпирка розповіла як використовувати портативний флуорометр “Флоратест” для експрес-діагностики стану рослин. А асистент кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Наталія Нестерова залучила глядачів до проведення паперової хроматографії пігментів.

Марина Галат, 
голова Спілки молодих вчених НУБіП України
Катерина Шаванова, 
старший науковий співробітник

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook