Маленькими кроками РАЗОМ пізнаємо неньку Україну

25 вересня 2017 року

        23 вересня магістри 1-го та 2-го року навчання спеціальності  «Біржова діяльність і торгівля» відвідали державний дендрологічний парк Національної академії наук України «Олександрія» у місті Біла Церква, адже студентство мусить не тільки науково та професійно розвиватись, а ще й духовно, соціально.

Парк нині вважається найбільшим в Україні, як за колекцією рослин (понад 2500 видів) так і за площею (405,8 га). Він найстаріший і, безперечно, один з найгарніших. Парк було створено понад 200 років тому, родиною великого землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького. Незважаючи на складні історичні потрясіння, парк зберіг головні ландшафтні композиції і на сьогодні є унікальною пам’яткою садово-паркового мистецтва кінця XVIII-початку XIX ст.

 Сама ідея поїхати за межі Києва дуже сподобалась групі, не дивлячись на відстань та погоду, адже саме такі заходи завжди зближують колектив, дають можливість відкритись кожному всесторонньо.

Наступного року студентська пора дійте до фінальної позначки, але останні свої «кроки» магістри проходять з новими одногрупниками. Здобувати освіту у здоровій атмосфері значно краще, в умовах дружніх та теплих, які саме і підвищують мотивацію та прагнення до навчання. Тому, завдячуючи нашому куратору – Слободяник Анні Миколаївні, ми відчули товариський дух, взаємопідтримку та позитивні емоції від подорожі до міста Біла Церква. Зоопарк з дикими тваринами та смаколики на мить перетворювали студентів на першокласників, краса природи милувала душу кожного. Прогулянка свіжим повітрям, нові враження, емоції та настрій однозначно додадуть сил, що лиш позитивно вплинуть на процес навчання.

 Для деяких студентів такий захід був першим упродовж всього навчання в університеті. Важливою умовою, що впливає на атмосферу та мікроклімат у серединні академічної групи, є взаємність та порозуміння, що залежать саме від куратора та викладачів, які певною мірою мають стимулювати своїх студентів до саморозвитку через подорожі, екскурсії, спільні заходи, що проходять як в межах так і поза межами ВУЗу.

«За день всі стали наче одна родина! Навчаємось лише 3 тижні, а враження, що вже 3 роки разом!» – каже Дорма Марія.

 Усі залишилися задоволеними та приємно здивованими теплим прийомом старовинного парку. Особливу подяку хочемо висловити Людмилі Василівні Філіпович за надзвичайно пізнавальну розповідь про перлину садово-паркового мистецтва. Сподіваємося, що подібні заходи сприятимуть формуванню високоінтелектуальної особистості та допоможуть розвинути високий рівень громадської свідомості і суспільної культури студентської молоді.

 
 
Матеріал підготували:
магістри Дорма Марія, Тягнирядно Олег, Голубенко Юлія

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook