Виклики сучасності в паразитології - тема 15 Конференції Українського наукового товариства паразитологів

25 вересня 2017 року
ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

 18 - 21 вересня  у Львівському національному університеті  ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького відбулася XVІ спільна конференція Українського наукового товариства паразитологів,  Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України та ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.

 

Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Таран Т.В. взяла участь у цьому науковому заході, де провідні вчені виголосили свої доповіді, обмінялися досвідом та мали можливість поспілкуватися за чашечкою кави у древньому Львові.

 Пленарне засідання відкрив голова Товариства член-кор. НАНУ, професор, директор Інституту зоології НАН України Ігор Акімов. Він привітав учасників конференції і зазначив,що у конференції зареєструвались 146  науковців з 17 країн світу,зокрема, з Грузії, США, Литви, Польщі, Німеччини, Латвії, Киргизії та ін. Учасники надіслали 90 доповідей та 26 тез.

На пленарному засіданні було заслухано 9 доповідей. Далі робота проводилась у секціях: 1) загальної паразитології, 2) ветеринарної паразитології, 3) медичної і 4) «паразити гідробіонтів». Ряд доповідей  було представлено в вигляді постерів.

Медична і ветеринарна практика свідчить про велике значення для України обізнаності з паразитологічними проблемами, що є спільними також з сусідніми країнами і вимагають науково-практичного рішення, зокрема нагальних проблем розробки сучасних питань комплексної профілактики та лікування паразитарних хвороб.

В останні роки спостерігається тенденція до розповсюдження паразитарних природно-вогнищевих хвороб тварин, а також зоонозних хвороб спільних для тварин і людей, зокрема токсокарозу, дирофіляріозу та ехінококкозу, що пов’язано зі збільшенням чисельності безпритульних та здичавілих собак. І ця проблема потребує нагального вирішення, зокрема шляхом створення сучасних притулків і стерилізаці, а також дегельмінтизація тварин.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook