Пожежа на території Красноградського лісництва Харківської області

23 вересня 2017 року
Харківська обл.

 Оперативна інформація щодо пожежі на території Красноградського лісництва Харківської області (станом на 07:00 23 вересня)

22 вересня о 12:35 до чергової частини Головного управління ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на території 126-го кварталу Красноградського лісництва в районі населених пунктів Мартинівка, Наталіно та Добренька.
До прибуття основних сил та засобів ДСНС, головою Красноградської райдержадміністрації Третьяковим Є. А. було організовано своєчасне залучення спеціальної та пристосованої техніки підприємств, господарств району для гасіння пожежі. Також були проведені усі необхідні заходи по оповіщенню та евакуації людей з прилеглих будівель до лісового масиву.

 


До місця події були направлені підрозділи ДСНС у кількості 29-ти відділень на автоцистернах, 3 автоцистерни лісгоспу, 2 автоцистерни та 2 одиниці пристосованої для цілей пожежогасіння техніки добровільних протипожежних формувань підприємств Красноградщини, а також 200 чоловік особового складу ДСНС та 25 працівників лісгоспу. Також до місця пожежі направлено 60 курсантів та 10 офіцерів Національного університету цивільного захисту України.
Лісова пожежа поширилась на площу близько 70 га (з них приблизно 50 га верхової пожежі) і охопила 126-й, 127-й, 156-й та 118-й квартали лісового масиву. Цьому сприяла вітряна погода.

 


О 17:20 до місця події вилетів пожежний літак АН-32. О 17:35 він здійснив перший скид води.
Наразі вживаються заходи щодо припинення просування вогню до населених пунктів. Силами ДСНС спільно з райдержадміністрацією Красноградського району було врятовано два житлових будинки у с. Мартинівка, з яких евакуйовано 8 мешканців.
23 вересня на 07:00 ранку - пожежу стримують. Верхова пожежа ліквідована. Горить хвойна підстілка на площі біля 70 га. Загрози населеним пунктам немає.
На місце пожежі працює оперативна група на чолі з начальником Головного управління Волобуєвим О.В.

Інформація із сайту - ГУ ДСНС України у Харківській області

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook