Викладачі кафедри аграрного консалтингу та сервісу вивчають особливості підготовки грантових заявок Горизонт 2020

22 вересня 2017 року
НУБіП України

     19-20 вересня 2017 р. у рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», відбувся інформаційний день, що передбачав семінар-тренінг з написання грантових заявок та науково-практичний семінар «Основні конкурси 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів», участь у якому взяли члени кафедри аграрного консалтингу та сервісу.
     Основною метою заходів було відпрацювання практичних навичок роботи над грантовими заявками в наукових консорціумах, а також поширення знань щодо можливостей участі у конкурсах в рамках Європейської програми «Горизонт 2020» .    

     Учасники тренінгу були поділені на групи, до складу яких ввійшли представники різних факультетів університету та фахівці різних галузей. Кожна група отримала вимоги до конкретних конкурсів РП Горизонт 2020 та завдання впродовж 15 хв. Зібрати максимальну кількість ідей, які б підходили під відповідний конкурс, погодити ці ідеї між собою, зупинитись на якісь одній і потім за 2 хвилини представити основний зміст своєї пропозиції у відповідності до розділів заявки – інноваційність ідеї, її значення для всієї Європи, ризики при її реалізації у випадку виграння.

       Подібна робота виявилась корисною та дієвою, сприяла глибшому зрозумінню учасниками особливостей роботи над пропозиціями над конкурсами Рамкової програми Горизонт 2020. В цілому як учасники семінару, так і організатори залишилися дуже задоволеними від досвіду роботи по складанню грантових заявок.
     На наступний день інформаційний день продовжився у формі семінару, програма якого передбачала ознайомлення учасників із основними конкурсами 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів».   

    

Ірина Кудінова,
доцент кафедри  аграрного консалтингу та сервісу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook