Результати роботи круглого столу «Розвиток обліку, контролю, аналізу та оподаткування в Україні» присвяченого до 80 - річчя Заслуженого професора НУБіП України, д. е. н., професора кафедри обліку та оподаткування Леоніда Кіндратовича Сука

8 вересня 2017 року

 

07 вересня 2017 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України у м. Києві на базі кафедри «Обліку та оподаткування» проведено круглий стіл «Розвиток обліку, контролю, аналізу та оподаткування в Україні».  

Круглий стіл присвячено 80 - річчю Заслуженого професора НУБіП України, д.е.н., професора Леоніда Кіндратовича Сука, проведено з метою висвітлення його діяльності через призму наукових здобутків. Це дозволило залучити до участі у проведенні  круглого столу провідних вчених, які впродовж останніх десятиліть плідно працюють над розвитком обліку, контролю, аналізу та оподаткування. Особисті напрацювання вчених дозволять глибоко вивчити сучасні проблеми науки та визначити пріоритетні аспекти подальшого її розвитку.

В роботі круглого столу прийняли участь 42 участника, у т.ч. викладачі, молоді вчені та студенти. Зокрема, з Національного університету біоресурсів і природокористування України – 30 учасників та 12 –  з інших вузів України.

Пленарне засідання круглого столу з привітанням відкрили проректор з навчальної і виховної роботи д.е.н., професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України Сергій Миколайович Кваша, декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Дмитрович Діброва та завідувач кафедри обліку та оподаткування – д.е.н.,  професор Євгенія Василівна Калюга. Вони  відзначили важливість проведення подібних заходів для вчених, молодих науковців, студентів, які сприяють їх активній участі у наукові роботі.

Під час роботи круглого столу були заслухані та обговоренні доповіді та презентації з актуальних проблем обліку, контролю та аналізу.

Зокрема, академік-секретар Відділення аграрної економіки і продовольства НААН, д.е.н., професор, академік НААН, радник при дирекції ННЦ "Інститут аграрної економіки", Герой України Петро Трохимович Саблук виступив із зверненням до молодих науковців продовжити дослідження вчених наукових шкіл кафедри обліку та оподаткування.

Завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку НУБІП України, д.е.н., професор, заслужений економіст України Олександр Юхимович Єрмаков виступив з питанням необхідності посилення контролю процесу виробництва в галузі садівництва та запропонував шляхи його поліпшення.

Завідувач кафедри статистики та економічного аналізу НУБІП України, д.е.н., професор, заслужений працівник освіти України, заслужений професор НУБіП України Василь Кирилович Савчук зауважив про важливість подальших наукових досліджень в питаннях оцінки діяльності підприємств.


К.е.н., доцент, старший викладач кафедри технології навчання, охорони праці та дизайну Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти Дмитро Віталійович Людвенко виступив з доповіддю щодо уніфікації альбому первинних документів в галузі свинарства.

В обговоренні висунутих на розгляд питань прийняли участь д.е.н., професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С.Завадського НУБІП України Олексій Дмитрович Гудзинський, завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Євгенія Василівна Калюга, к.е.н, доцент кафедри обліку та фінансів Нікопольського економічного університету Олена Петрівна Колумбет, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Олена Анатоліївна Боярова, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Світлана Іванівна Дерев’янко, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Світлана Леонідівна Макода, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Людмила Василівна Мельянкова, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Ілона Володимирівна Мельниченко, к.е.н., к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування НУБІП України Світлана Вініамінівна Тивончук, доцент кафедри статистики та економічного аналізу Анатолій Миколайович Шиш  та інші учасники круглого столу.

Також, студенти – представники студентської організації економічного факультету (Я. Ахрамєєва, І. Бобошко, К. Буряк, А. Галіцька, С. Гараган, К. Дювенжі, А. Мусій, І. Нуждіна та Л. Сорочук) поздоровили ювіляра із його 80-річчям й виступили з побажанням подальшої плідної праці та нових наукових здобутків.

Всі учасники круглого столу отримали інформаційні матеріали.

Звіт заслухано та обговорено на засіданні кафедри обліку та оподаткування та надано рекомендації. Зокрема, результати проведення круглого столу дають можливість відзначити необхідність проведення подібних заходів в подальшому з метою обговорення актуальних питань розвитку бухгалтерського обліку, аналізу, контролю та аудиту в сучасних соціально-економічних умовах розвитку України, обговорення наукових здобутків вчених та пошуку нових напрямків власних наукових досліджень.

 

                                              І.В. Мельниченко,  к.е.н., доцент

кафедри обліку та оподаткування

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook