Міжнародна науково-практична конференція «Епізоотологія, здоров’я та добробут тварин. Виклики сучасності»

13 вересня 2017 року

12 вересня 2017 року на базі науково-методичного центру «Агроосвіта» відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Епізоотологія, здоров’я та добробут тварин. Виклики сучасності» організована науково-методичним центром інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта».

В роботі конференції взяли участь понад 60 учасників з 6 країн, 176 авторів тез, з них 26 іноземних. Унікальність конференції полягає в тому, що вона поєднала такі невід'ємні складові ветеринарної медицини, як освіту та науку. Питанням ветеринарної освіти було присвячено панельну дискусію: «Ветеринарна освіта та наука», де провідні професори та доктора наук профільних ВНЗ обговорили актуальні питання модернізації ветеринарної освіти та проблематику епізоотології та здоров’я тварин на сучасному етапі розвитку тваринництва.  Друга панельна дискусія «Актуальні проблеми інфекційної патології» була присвячена висвітленню епізоотичної ситуації в Україні, а саме африканської чуми свиней, сказу та лептоспірозу тварин, тощо.
Також в рамках конференції були представлені доповіді іноземних учасників, а саме співробітника Техаського університету щодо поширення хвороби Лайма та інших зоонозних патогенів у іксодових кліщів на території України, а також представника Вроцлавського університету щодо порівняння патогенності пташиного патогену Escherichia coli та уропатогену Escherichia coli.

Національний університет біоресурсів та природокористування України представляли: декан факультету ветеринарної медицини доктор біологічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України Цвiлiховський Микола Iванович, завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи доктор ветеринарних наук, професор, а за сумісництвом модератор конференції Недосєков Віталій Володимирович, а також викладі та аспіранти кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи.


Більше фото тут

Максим Жуковський

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook