Семiнар "Органiчне птахiвництво" в Житомирському НАЕУ

13 вересня 2017 року
м. Житомир; с. Баранiвка Малинського р-ну

 Вiдбувся дводенний семiнар по органiчному птахiвництву на базi Житомирського агроекологiчного унiверситету. На протязi першого дня учасники отримали теоретичну iнформацiю з презентацii професора Пiтера Шпрiнга, з  Бернського унiверситету прикладних наук / Iнститут сiльського та лiсового господарства та харчових технологiй.

   


На наступний день комфортабельнi автобуси доставили слухачiв на органiчну ферму La ferma Feniks,

 що розташована в Малинському районi, с. Баранiвка.

 

 

 

 

Юрiй Олексiйович Ковтун - голова ферми показав i розказав, як утримується птиця, чим профiлактують хвороби, пререрахував породи, подiлився особливостями ведення органiчного птахiвництва.

 

Професор П.Шпрiнг був приємно вражений ентузiазмом фермера, який переїхав з Киэва до с. Баранiвка Малинського району та активно розбудовує ферму та нарощує обсяги. Як зазначив сам Ю. Ковтун його продукцiя сертифiкована за органiчними стандартами, однак погляди i фiлософiя виробника бiльше бiодинамiчна. А це бiльш широке поняття (див. Школа бiодинамiки Украiни)
 

Докторант кафедри гiгiєни тварин та санiтарii iм. проф. А.К. Скороходька Марiя Кучерук провела патологiчний розтин курчати для встановлення дiагнозу та подальшого обговорення причин захворювання птицi.

П.Шпрiнг нанадав своi коментарi i рекомендацii для покращення продуктивностi птицi.

Кучерук Марiя Дмитрiвна, докторант


Петер Шпрiнг та Кучерук Марiя
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook