Ректор Станіслав Ніколаєнко провів настановчу лекцію для магістрантів-гуманітаріїв

9 вересня 2017, 16:53

 8 вересня у студентів магістратури гуманітарно-педагогічного факультету навчання розпочалось з лекції ректора НУБіП України, доктора педагогічних наук, професора кафедри педагогіки, член-кореспондента НАПН України Станіслава Ніколаєнка.

 

Враженнями від заняття діляться студенти:

Хачпанова Ілона (студентка магістратури спеціальності «Філологія»):

- Провчившись на рідному гуманітарно-педагогічному факультеті протягом чотирьох років, доводилося часто чути враження студентів-старшокурсників про педагогічний та ораторський геній Станіслава Миколайовича Ніколаєнка. От і сьогодні відбулася перша зустріч магістрів факультету з ректором, де ми мали можливість прослухати вступну лекцію до дисципліни «Законодавча база навчальних закладів». Для нас, майбутніх освітян, було цікаво почути з перших вуст про стан освітнього процесу в Україні, про виклики та протиріччя законодавства та особистий вклад нашого ректора в освіту держави. Станіслав Миколайович, наводячи численні приклади з життя, цитуючи класиків педагогіки та згадуючи про видатних випускників нашого університету, надихнув нас на плідну роботу та постійне самовдосконалення. Прагнення до лідерства, притаманне сучасній молоді, зазначив ректор, стануть рушійною силою розвитку нашого університету та держави. Тому Станіслав Миколайович закликав нас впевнено йти вперед та досягати вершин, адже успіху досягають лише ті, хто не здаються.
 
Кузьменко Олександра (студентка магістратури спеціальності «Соціальна робота»):
- Сьогодні мені випала нагода вперше бути присутньою на парі ректора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка. Із перших хвилин лектор зацікавив аудиторію і буквально відразу викликав почуття гордості за наш університет і впевненість у його завтрашньому дні. Лекція була чудово і точно підкріплена практичним досвідом Станіслава Миколайовича, він влучно наводив приклади з життя і цитував вислови А.С. Макаренка, В.О. Сухомлинського, К.Д. Ушинського. Приємно відзначити, що дисципліна повністю забезпечена навчально-методичними матеріалами: навчальними посібниками за авторством ректора та електронним навчальним курсом.
 
Голєва Марія (студентка магістратури спеціальності «Менеджмент (Управління навчальними закладами)»):
- Освіту бакалавра я отримала в Одеському торговельно-економічному інституті. Наразі я вдячна долі, що привела мене навчатися на гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України, де пари студентам читає сам ректор. Станіслав Миколайович з перших хвилин зацікавив аудиторію, справив враження не лише досвідченого педагога, а й багатогранної цікавої особистості.
 
Мамон Марія (студентка магістратури спеціальності «Освітні, педагогічні науки (Педагогіка вищої школи)»):
- Перед початком заняття всі студенти трішки хвилювалися, але коли розпочалась лекція, напруження в аудиторії зникло і запанувала комфортна творча атмосфера. Станіслав Миколайович окреслив мету, завдання, а також  основну тематику з дисципліни «Законодавча база навчальних закладів». Але основним девізом заняття став заклик до студентів «Мисліть самостійно!!!».
 
Вовкогон Юлія (студентка магістратури спеціальності «Філологія»):
- Нашій групі поталанило, адже заняття з дисципліни «Законодавча база навчальних закладів» з нами проводить ректор нашого університету, досвідчений політик і урядовець Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Перед парою охоплювали емоції, не вщухали хвилювання, але час на лекції пролетів непомітно, заняття пройшло на одному диханні. Наш ректор – великий педагог, оратор, який вміє зацікавити, донести інформацію до кожного студента, змусити задуматися, дати поради і настанови. Ми із задоволенням і захопленням слухали цікаву і пізнавальну лекцію Станіслава Миколайовича, який наводив приклади зі свого багаторічного досвіду. Із впевненістю можу сказати, що я щаслива бути студенткою НУБіП України і навчатися в таких педагогів.
 
Вітаємо студентів з новим навчальним роком. Бажаємо наснаги, цікавих зустрічей, приємних та незабутніх вражень від активного студентського життя у стінах нашої alma mater.
 
Світлана Виговська, 
доцент кафедри педагогіки
 
 
 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook