Лекції Джоді Корнела із Університету штату Айова (США) для викладачів та студентів гуманітарно-педагогічного факультету

4 вересня 2017 року

Реалізація Програми розвитку НУБіП України   «Голосіївська весна – 2020» - в дії!

Лекції Джоді Корнела із Університету штату Айова (США) для викладачів та студентів гуманітарно-педагогічного факультету 4.09.2017 року розпочався міжнародний науково-методичний семінар для викладачів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Під керівництвом досвідченого тренера Джоді Корнела із Університету штату Айова (США) викладачі гуманітарно-педагогічного факультету розпочали опановувати нові методики та підходи до викладання англійської мови. На семінарі були присутні не тільки викладачі англійської мови, але й НПП, які мають сертифікати В2, та викладають різні дисципліни англійською мовою, студенти. Зустріч була організована в межах реалізації Програми Національного університету біоресурсів і природокористування України «Голосіївська весна – 2020» щодо налагодження міжнародних зв’язків з університетами. Вона стала приємною нагодою для «живого» обміну досвідом із проблем, пов’язаних з організацією освітнього процесу в університетах Сполучених Штатів Америки та України.

Перший день семінару був присвячений знайомству із тьютором. У своєму університеті Джоді працює у відділі міжнародних зв’язків та відповідає за міжнародний обмін студентів.  Він не перший раз приїздить до нашого університету. Його знайомство з Україною розпочалося ще у 1994 році, коли він будучі студентом приїхав по обміну в Україну. Джоді розповів, що йому дуже подобається Україна, Київ і звичайно ж наш університет.

Джоді Корнел – лектор і тренер навчального семінару для викладачів англійської мови усіх мовних кафедр гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, представник міжнародного відділу Державного університету Штату Айова (Коледж сільського господарства і наук про життя) поділився з колегами НУБіП України і студентами-філологами інформацією про особливості навчального процесу в університеті, студентське життя, умови навчання й проживання, спеціальності, що надає університет та, звичайно, міжнародні програми обміну, що існують у Сполучених Штатах, і які надають можливості студентської й викладацької мобільності.

Від лектора ми дізналися, що він особисто, ще у далекому 1994 році приїздив до нашого університету як іноземний студент за програмою обміну й вивчав економіку на економічному факультеті, тому, маючи колосальний досвід навчання в іноземній країні, й ставши справжнім шанувальником України, повертається сюди знову й знову, але вже не в якості студента, а в якості викладача англійської мови і представника американського університету для обговорення питань міжнародного студентського обміну.

Окрім того, Джоді торкнувся питань оцінювання студентів, навчального навантаження викладача, навчальних програм і студентських клубів, що надають змогу вести активне й багатогранне студентське життя в Америці. Викладачі англійської мови поцікавилися новими методами й прийомами викладання англійської мови й були приємно здивовані безмежним варіаціям її вивчення.

Час сплив непомітно, цікаво й корисно і ми з нетерпінням чекатимемо нової зустрічі вже завтра, адже професійне спілкування з носієм мови заохочує, мотивує й задає необхідний професійний темп для ефективної роботи протягом усього нового навчального року.

Нажаль, через брак часу, обговорення  та дискусію довелося перервати. Обговорення проблем викладання та організації навчального процесу буде продовжено завтра, адже семінар триватиме до 8.09.2017.

Оксана Іванова,
завідувач кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей

Олександр Поліщук,

викладач кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook