Розширена вчена рада факультету землевпорядкування стала стартом початку нового 2017/18 навчального року

31 серпня 2017 року

       Від керівництва Університету на розширене засідання вченої ради факультету землевпорядкування завітали проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та начальник юридичного відділу Андрій Бова.
        Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков свою доповідь розпочав з невеликої екскурсії по відремонтованим аудиторіям, і, власне, саме засідання проходило у сучасному конференц-залі, яке обладнали випускники факультету Олександр Меншун, Анатолій Полтавець та Олег Цвях.


         

      Цьогорічна доповідь декана була більш позитивно, ніж минулорічна. Проте, керманич факультету не оминув ризики, що постали перед Університетом та факультетом в цілому. Детально було проаналізовано цьогорічну вступну кампанію, яка була дуже складною. Факультет землевпорядкування гідно пройшов це випробування!
         Цього року на перший курс вступило 19 контрактників і повністю виконали державне замовлення 40 осіб. Прийшли студенти з вищим ніж у 2016 роком середнім балом. Декан висловив подяку від усього колективу за відмінну роботу у приймальній комісії Людмилі Гунько, Катерині Мисько, Наталії Мединській, Наталії Задорожній, Оксані Кустовській, Оксані Хворостенко.
         Тренди по нашій спеціальності в інших університетах вказують на те, що ми вступаємо у фазу жорсткої боротьби за студента, адже сьогодні у нас є 41 конкурент при підготовці бакалаврів і 25 вузів, які готують магістрів.
         Добре попрацювали й на вступі у магістратуру на денну форму навчання набрали на 10% більше ніж у 2016 р. 20% вступників в магістратуру це випускники інших вузів (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний авіаційний університет та ін..), що свідчить про авторитет, популярність наших магістерських програм підготовки.
        Але тут декан зробив деяку ремарку. Надзвичайно великих зусиль це коштувало для ректора і керівництва університету у т.ч. присутнього проректора Сергія Миколайовича. Адже додатково до університету вдалось "вибити" – 110 місць у магістратуру а це 22 ставки, у тому числі 11 осіб по нашій спеціальності.
        Вступна кампанія наступного року буде ще складнішою. Тому перше головне завдання для трудового колективу – результативна у профорієнтаційному просторі. Це стосується кожного, без винятку. Друге – підготовчі курси. Потрібно завести на підготовче відділення не менше 50 абітурієнтів. Третє, необхідно самим, за власні кошти, проводити Олімпіади, конкурси, запрошувати на факультет переможців районних, обласних олімпіад.
        І на останок, активніше рекламувати себе в Інтернет просторі, соціальних мережах, продовжувати організовувати виставки сучасного геодезичного обладнання, залучати раду роботодавців та службу Держгеокадастру, створювати короткометражні відеоролики, викладати у вільний доступ відео лекції.


        З цього року у нас буде навчатися іноземець із Китайської народної республіки – Жень Лей. Студент обрав нашу магістратуру.
Тарас Євсюков проаналізував діяльність НПП факультету у навчальній роботі Зазначив, що є позитивні зрушення. Навчальний процес забезпечується на достатньому рівні, запроваджена практика читання відкритих лекцій професорами, наші студенти Федір Наумук, Аліна Красножон, Юлія Мороз, Наталія Лукашик, Тетяна Приймак прославляють факультет займаючи призові місця на Всеукраїнських студентських олімпіадах і наукових конкурсах.
         Наголосив на неприпустимості у освітньому процесі нестатутних відносин.
         На кожній кафедрі сьогодні є доктор. Всі кафедри подали наукові проекти (три з них пройшли попередній відбір). За звітний період проф. Іван Ковальчук з його командою отримав позитивне рішення по фінансуванню наукового проекту у 2018 році, успішно функціонувала спецрада під керівництвом Ольги Дорош.
         Завдячуючи нашим випускникам і благодійникам було виконано у 2017 році ремонтних робіт на суму близько 180 тис. грн. при цьому не було взято жодної копійки ні з викладача, ні з завідувача кафедри.
Обсяг фінансування НДР склав у 2017 році 744 тис. грн., що більш ніж у 3,5 рази більше ніж у 2016 - 202,7 тис. грн. (у 2015 році. - 509,4 тис. грн.) Фінансування на 1 штатного НПП склало 18,4 тис. грн. на рік.
           Порівняно низьким продовжує залишатися індекс цитування у значної кількості НПП. Його підвищення залишається одним з головних завдань на найближчий рік і стане критерієм конкурсного відбору.
Є нам над чим працювати це і активізація роботи провідних вчених факультету, пошук джерел фінансування, участь у грантах, треба комерціювати результати досліджень.
           Декан відверто визнав, що найбільшою проблемою на шляху активізації міжнародної діяльності є низький рівень знання іноземних мов більшістю викладачів, особливо старшої вікової категорії. Тут, безперечно, є над чим працювати. Проте дуже приємно, що молоді викладачі демонструють досить непоганий рівень практичного володіння англійською.

 

           На завершення Тарас Євсюков зазначив, що навчальний рік 2017-2018 буде напруженим, складнішим ніж минулий. Водночас, переконаний, що команді факультету землевпорядкування за підтримки адміністрації Університету, ради роботодавців, по силі буде виконати завдання поставлені у рішенні вченої ради від 29 серпня 2017 року, але ми повинні всі працювати за принципом рівнонапруженості, злагоджено, дружньо, на повну віддачу!
           У обговоренні прийняли участь завідувачі кафедр факультету та представники студентської організації. А також з вітальним словом звернувся до колективу факультету землевпорядкування голова ГО «Асоціація фахівців землеустрою» Анатолій Полтавець.
            Підсумок засідання зробив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, що Університет, попри всі негаразди суспільно-політичного життя, динамічно розвивається, реалізуючи стратегічну мету й ціль, визначені Законом «Про вищу освіту» і закріплені в Статуті та                     Програмі розвитку Університету «Голосіївська ініціатива 2020». Вжиті заходи дозволили науково-педагогічному колективу увійти в число кращих вишів держави, зберегти науково-педагогічні кадри, контингент студентів.

Доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook