Проект Програми Еразмус+: Жан Моне, підготовлений на кафедрі ветеринарно-санітарної експертизи – один із 12 проектів-переможців конкурсу 2017 р. в Україні

12 серпня 2017 року

 Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) оголосило результати конкурсу 2017 р. за напрямом Жан Моне Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ з європейських студій.

У лютому 2017 року викладачами кафедри було підготовлено та подано на конкурс проект модуля за програмою Ерасмус+ Жан Моне 587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE “EU Food Safety Control” («Контроль безпеки харчових продуктів у ЄС»). Процедура відбору тривала понад 5 місяців і на кінець липня стали відомі результати. Поданий кафедрою проект отримає фінансування від Європейського Союзу.

Міжнародна освітня програма ЄС: ЕРАЗМУС+ ЖАН МОНЕ (JEAN MONNET PROGRAMME), заснована у 1990 пов'язана з ім'ям французького підприємця і державного діяча, економіста Жана Моне – засновника та президента  Європейського об'єднання вугілля та сталі (ЕОВС, 1950 р.), яке поклало початок створенню Європейського економічного співробітництва (ЄЕС, 1957 р.), далі Європейський Союз (ЄС). Основна ідея програми – прагнення до об'єднання  Європи, пропаганда переваг євроінтеграції, підтримка і розвиток співробітництва, розповсюдження європейських студій в Європі та інших континентах. Ініціатива грантових умов програми належить раді європейських університетів та викладачам усіх країн світу, які проводять наукові дослідження в сфері європейської інтеграції. Грантові кошти мають цільове призначення і виділяються університетам на започаткування в навчальному процесі викладання дисциплін, які безпосередньо пов'язані з процесами розвитку європейського права, європейської економіки, освіти, науки, культури, історії, теорії та практики європейської інтеграції.

Відбір проектів на конкурс здійснюється відділом Європейської Комісії (Брюсель) з питань освіти та культури щорічно за відповідними вимогами. Зміст Європейського освітнього модуля Жана Моне за умовами грантового проекту, полягає у розробці та викладанні спеціально розроблених короткотермінових курсів з питань європейської інтеграції для певної категорії слухачів.

Цього року було подано 833 заявок на отримання фінансування в рамках програми. З країн-членів Програми було відібрано 138 проектів. 10 українських вищих навчальних закладів та одна громадська організація отримають фінансування від Європейського Союзу на реалізацію 12 проектів в рамках напряму Жан Моне, загальна вартість яких близько 400, 000 Євро. Максимальна сума фінансування проекту, поданого кафедрою ветеринарно-санітарної експертизи становить 29 тис 232 €.

Модуль Жана Моне в галузі управлінні безпекою харчових продуктів ЄС сприятиме кращому розумінню системи гарантування  безпеки продуктів харчування, що застосовується в ЄС та цілей офіційного контролю харчових продуктів в країнах Євросоюзу. Цей курс матиме додаткову цінність з точки зору розробки та модернізації навчальних програм та розуміння ролі ЄС та національних органів в управлінні політикою безпеки продуктів харчування, що забезпечить студентів відповідні знаннями, необхідними на нинішньому ринку праці в Україні.

 

Марія Галабурда,

доцент кафедри

ветеринарно-санітарної експертизи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook