Нові офіцери запасу присягнули на вірність українському народові

28 липня 2017 року

 Сьогодні, у День Святого Князя Володимира хрестителя Руси, у новоспечених офіцерів запасу з числа студентів університету, його відокремлених підрозділів та їхніх ровесників з інших вишів, які пройшли теоретичний курс навчання на кафедрі військової підготовки і завершили його місячним польовим збором, - справді святковий день. Вони прийняли присягу на вірність українському народові. Урочисте шикування освятив отець Юрій.

 
З цією пам’ятною подією їх вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який щороку приїздить на полігони, де проходять вишкіл майбутні офіцери. Він нагадав про славетні традиції університету, про те, що під час Другої світової війни, дві тисячі наших студентів і викладачів захищали рідну землю. Такої самовіддачі ми очікуємо від нинішньої молоді, особливо в час, коли на сході України триває неприкрита російська агресія. Юнаки і дівчата, які сьогодні прийняли присягу, - ідейно переконані і фахово грамотні фахівці – зміцнять і військові підрозділи, і господарства галузі. Ректор підкреслив: наш університет демонструє як можна і слід розвиватися, навів рейтинги, за якими університет входить до десятки кращих в Україні. Він відзначив колектив кафедри військової підготовки – один з найкращих у вишах країни. І запевнив: пройде час – і ми матимемо прекрасну і обороноздатну країну, закликав молодь шанувати країну, свою історію, свій народ. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Від імені батьків виступила директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць. Звертаючись до юнаків і дівчат – курсантів і тих, хто приїхав привітати їх з прийняттям присяги, старався виховати вас справжніми патріотами, справжніми синами рідної землі. Хотілося бачити б ваше майбутнє у мирній державі та, бачить Бог, слід бути готовими до її захисту.
 
 
Від імені винуватців свята виступили Микола Лаганяк, майбутній військовий капелан (перший їхній випуск здійснила кафедра) і одна з кращих командирів навчальних взводів Олена Войтенко. Висловлюючи думку своїх товаришів по польових зборах, вони запевнили, що будуть гідними звання офіцера Збройних Сил України. До речі, шестеро з нинішніх курсантів зголосилися проходити службу в одній з армійських бригад.
 
 
 
 
 
 
 
Визнаючи заслуги офіцерів кафедри у їхній підготовці і на згадку про польовий збір курсанти, які отримають погони на День захисника України, подарували кафедрі прапор і плащ-палатку зі своїми автографами.
 
У родині Ішутових з’явився ще один офіцер. Молодший лейтенант Роман Ішутов, що таке військова служба знає ще з малечку: його батько підполковник Андрій Ішутов – учасник бойових дій і виховував у сина справжні чоловічі якості. Тож на таку подію, як прийняття присяги він аж ніяк не міг не приїхати.
 
 
 
 
 
Серед вчорашніх курсантів – і чимало дівчат. Ілона Гречанюк теж донька кадрового військового і виросла у військовому містечку, «мандрувала» з батьками по гарнізонах. Тож офіцерські погони для неї – це не просто жіноча забаганка, а втілена мрія стати хоч трішки такою, як її тато. От тільки мені важко уявити цю тендітну дівчину в ролі командира механізованого взводу – повелителькою важкої бойової техніки. Але факт залишається фактом. До речі, і чоловіка вона собі знайшла серед таких же новоспечених офіцерів запасу.
 
 
 
 
Прийняття присяги стало вже справді сімейним святом. От і сьогодні, незважаючи на робочий день, багато батьків і рідних приїхали привітати студентів з цією подією. До студента механіко-технологічного факультету Олександра Ваховського приїхала з Клавдієвого Київської області ціла делегація – мама Валентина, батько Микола, сестра Вікторія, брат Роман, тітка Таїсія, племінниця Злата та ще й малесенький хрещеник Богдан. 
 
 
 
Трошки менше членів родини – «всього» п’ятеро вітали майбутнього енергетика Дмитра Подкомишина. Очолював делегацію мати Тетяна, сестра Олена, зять Алім, племінник Марк. Але особливо переживала Дмитрова наречена – Марія. Вона офіційної пропозиції руки і серця ще не отримала.
 
А от Евеліні Троценко з Миронівки ця пропозиція пролунала прямо на плацу! Богдан Долинюк в такій надзвичайно урочистій обстановці, яку йому допомогли створити офіцери кафедри і куратор взводу, став на коліна і подарував дівчині квіти, обручку – а разом з ними і серце. Ось така от пам’ятна фішка нинішнього польового збору. 
 
 
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook