Молода родина Тєтєріних обрала магістратуру НУБіП

27 липня 2017 року

Для обрання майбутньої спеціальності важливими є безліч аспектів: виявити себе в інтелектуальній чи комунікативній сфері; бути керівником чи підлеглим, адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Серед усіх ВНЗ України тільки у Національному університеті біоресурсів і природокористування України є єдиний фаховий факультет: «Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК» де здійснюється підготовка магістрів з якості, стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції та виробництв.

Чотири роки тому, Вікторія Рудяка та Олександр Тєтєрін зробили свій вибір – навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК в НУБіП України. І почалося студентське життя - шалене і безтурботне, веселе і незабутнє. Це перший крок у доросле життя, перша «5» в заліковій книжці, перший вдалий іспит, незабутні дні і безсонні ночі, нові знайомі, які стали найближчими друзями на все життя, перші досягнення та перемоги, це романтична історія кохання та створення студентської сім`ї, це неймовірні емоції та незабутні враження та події.

Після успішного отримання диплому бакалавра напряму підготовки «Харчові технології та інженерія» Вікторія та Олександр Тєтєріни прагнуть продовжити навчання у магістратурі у стінах «рідного» факультету, обравши майбутнім фахом спеціалізацію «Якість, стандартизація та сертифікація». Адже євроінтеграційні наміри України та процес гармонізації українського законодавства з нормами та правилами Європейського Союзу вимагають застосування загальноєвропейської системи управління безпечністю харчових продуктів.

В Україні розпочато процес реорганізації в державній системі контролю та нагляду за безпекою і якістю харчових продуктів. Реформа потребує наявності висококваліфікованих спеціалістів з контролю якості та безпеки сировини, усіх етапів технологічного процесу, санітарно-гігієнічного контролю виробництва та управління якістю харчової продукції, у тому числі спеціального, дієтичного та дитячого призначення.

Після прийняття змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» усі виробники харчової продукції в країні повинні будуть запровадити систему управління безпеки харчової продукції HACCP. У разі невиконання цього положення переробні підприємства змушені будуть перепрофілюватися або ж припинити свою діяльність. В першу чергу, це стосується експортерів, а через два роки після прийняття змін до закону – операторів внутрішнього ринку.

У цих умовах необхідними є висококваліфіковані фахівці, здатні здійснювати комплексну експертну оцінку якості та безпеки сировини, контролювати технологічний процес виробництва продукції за критичними контрольними точками, оцінювати якість та безпеку харчової продукції, виявляти та видаляти з ринку фальсифіковану та контрафактну продукцію.

 

Досвід навчання на факультеті також вплинув на оцінку важливості причин вибору спеціальності магістратури, так як для майбутнього фахівця, будь – якого напрямку підготовки, важливо знати правові, організаційні і методичні основи стандартизації на національних, регіональних, міжнародних рівнях.



Для молодих людей пріоритетним є високий рівень підготовки кадрів у галузі якості, стандартизації та сертифікації у НУБіП України та здобуття знань у сфері управління якістю, організації планування якості продукції і послуг на підприємствах, освоєння нових підходів та принципів стандартизації, схем сертифікації продукції і послуг.

Наталія Сілонова,
доцент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook