Вступна кампанія 2017: пройшли перші вступні випробування молодших спеціалістів

25 липня 2017 року

 Те, що сьогодні у приймальній комісії перші випробування для значної кількості вступників на бакалаврат, можна було помітити ще здалеку неозброєним оком – стільки перед першим навчальним корпусом хвилювалося за своїх чад мам.

 
Сьогодні більше шестисот молодших спеціалістів – випускників коледжів і технікумів складали вступні випробування за фахом, коментує відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Їхні результати будуть оприлюднені завтра, 26 липня, по обіді на офіційному сайті університету. За кількістю вступників ми порівняно з минулим роком дещо програємо, але виграємо за якістю – у зв’язку з тим, що максимальна кількість заяв, яку мав право подати вступник, цьогоріч зменшилася до дев’яти. І відповідно абітурієнт став більш цілеспрямованим і виваженіше ставитися до вибору спеціальності.
 
Хороші шанси стати студентом університету має Богдан Крупко з Рівненського коледжу. Там він навчався за спеціальністю «Розробка програмного забезпечення». Те, що з нього вийде хороший програміст, свідчить перше місце у регіональній олімпіаді з програмування. До речі, його батько Олександр Васильович має диплом інженера-механіка нашого вишу, а юнак найбільш нетерплячий зі своїх однокурсників: тоді як вони ще складатимуть вступні випробування до університету в коледжі, де їх прийматимуть наші викладачі, він приїхав до столиці, аби зробити це першим.  А першим щастить. 
 
Нагадаємо, що завтра до 18:00 ще можна подати заяву на бакалаврат –  як на денну, так і на заочну форму  навчання на базі школи. А о 18:01 вагон бакалаврату потягу «Вступна кампанія-2017» двері закриває.
 
А поки одні вже складали вступні випробування, дехто ще здавав документи. Віталій Луценко і Денис Рожнятовський (до речі, володар диплому з відзнакою) опановували у Немішаївському агротехнічному коледжі рибництво та аквакультуру, тож прагнуть продовжити навчання в університеті за спорідненою спеціальністю. Те, що вони обрали для цього факультет тваринництва та водних біоресурсів, - результат активної профорієнтаційної роботи його викладачів. 
 
А от у Владислава Давидова – випускника Світловодського політехнічного коледжу (Кіровоградська область) – рішення подати документи до НУБіП пов’язане зовсім з іншим. Хлопець у вільний час захоплюється комп’ютерними іграми, і в їх ході познайомився з гравцем, який дав йому чимало хороших порад (мається на увазі хід гри). І одна з них – обираючи виш, придивитися до НУБіП, який він свого часу закінчив і має найкращі враження. І, як результат, Влад подав заяву на   спеціальність «Економіка підприємства» нашого університету.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook