Найкращі знання для студентів економічного факультету Нубіп України

20 липня 2017 року

          З 2014 року в Україні відбулася одна з найглибинніших реформ в Україні – реформі державних закупівель та запроваджено системуProZorro. Результатом реформи стало те, що всі (за виключенням деяких особливих типів) державні закупівлі проводяться набагато ефективніше, сама процедура закупівель стала відкритою для громадськості та набагато зручнішою для учасників.

       Успішний досвід впровадження системи електронних державних закупівель спирається на найкращий світовий досвід у питанні проведення таких закупівель та передбачає постійну роботу над вдосконаленням системи, уникненню корупційних ризиків та підвищення кваліфікації як у самій системі, так і серед її користувачів. 

       З метою створення та налагодження системи підготовки спеціалістів з проведення державних закупівель, Міністерством економічного розвитку та торгівлі було запропоновано підготувати курс навчання на базі кафедри біржової діяльності і торгівлі економічного факультету інституту бізнесу в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Курс має на меті випуск високопрофесійних спеціалістів з проведення державних закупівель, які готові йти в поля та своєю діяльністю забезпечувати дотримання основних принципів діяльностіProZorro: Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників, максимальна економія та ефективність, відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель, недискримінація учасників, об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій, запобігання корупційним діям і зловживанням.

      З метою забезпечення вимог курсу, працівниками кафедри було пройдено всі курси щодо державних закупівель та успішно складено тестові завдання, що підтверджується виданими сертифікатами на навчальній платформі Prometheus. З метою надання найбільш практичних знань та навичок, між НУБіП України та торгівельним майданчиком tender.uub.com.ua підписано меморандум про співпрацю згідно якого, майданчиком буде надано торгову платформу для навчання, а НУБіП України – готуватиме висококваліфіковані кадри для участі у державних закупівлях.

 
 
 
 
Викладач кафедри біржової діяльності і торгівлі,

Стоянов Анатолій

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook