Аграрний фонд планує впровадити товарний форвард

19 липня 2017 року

 18 липня на сайті Міністерства Аграрної Політики та Продавольства України була висвітлена інформація про розширення інструментів підтримки агровиробника.

ПАТ «Аграрний фонд», що належить до сфери управління Мінагрополітики, планує розширити інструментарій підтримки агровиробників. Зокрема, розглядається можливість впровадження товарного форварду та аграрних розписок. Про це голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко розповів в одному з інтерв'ю.
«Ми маємо намір розширити перелік наших інструментів - запустити товарний форвард, дати можливість отримання мінеральних добрив, засобів захисту рослин та інших ресурсів, а також широко застосовувати аграрні розписки», - зазначив Андрій Радченко, додавши, що з приводу аграрних розписок вже відбулася зустріч з представниками міжнародної фінансової корпорації.
Голова правління також розповів, що Аграрний фонд пропонує просту, швидку та прозору процедуру оформлення форвардних контрактів. При цьому у агровиробника є можливість вибрати формат - з прив'язкою до курсу долара та без неї. Рішення приймається швидко - заявка розглядається максимум тиждень, а гроші на свій рахунок аграрій отримує через п'ять днів після підписання договору.

За словами Андрія Радченка, 95% учасників весняної форвардної програми 2017 року - малі та середні підприємства.
 
Джерело:// http://minagro.gov.ua/node/24275  
 
 
 
Благодатний Андрій
cт. лаборант кафедри біржової діяльності і торгівлі

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook