Магістр факультету конструювання та дизайну Олексій Науменко: навчатися в Університеті Амстердаму важко, але це мотивує

18 липня 2017 року
Олексій Науменко, магістр факультету конструювання та дизайну опановує спеціальність «Машини та обладнання лісового комплексу». Паралельно він навчається в Університеті Амстердама, який входить до 60 кращих університетів світу. Там Олексій здобуває вищу освіту за спеціальністю «Економіка та бізнес» за спеціалізацією «Бізнес адміністрування». Наразі в університеті канікули й Олексій разом з батьком завітали до університету. Тож ми не могли не задати йому кільки запитань.
 
- Чому вирішив здобувати вищу освіту закордоном?
 
- Навчання у закордонному університеті розширює коло моїх знайомств. Це дає можливість вдосконалити рівень володіння іноземною мовою, адже навчання там проводиться саме нею. На базі університету проходять численні дискусії і лекції відомих бізнесменів, керівників компаній і корпорацій, європейських чиновників, які діляться досвідом успішного управління. Інженерний фах я здобуваю в НУБіП, а от сучасні методи ведення бізнесу – вивчаю в Амстердамі.
 
- А як ти обирав виш?
 
- У першу чергу, увагу звернув на рейтинг університету і перелік спеціальностей. Важливим у виборі стала можливість отримання гранту на навчання. Конкурс для абітурієнтів проводив уряд Нідерландів, я подав заявку, успішно склав вступні іспити й переміг. Тож маю можливість вдосконалювати свої знання з управління бізнесом. 

- Які твої враження?
 
- Навчатися важко. Але це мотивує. Навчальний процес побудований таким чином, що в місяць маєш мінімум 150 годин самонавчання. Аудиторних пар небагато – 20 на тиждень. Тобто на студента покладена велика відповідальність за самопідготовку. В цілому я задоволений навчанням, країною. 
 
- Що порадиш колегам?
 
- Усі обмеження виставляємо тільки ми собі самостійно. Треба ставити високі цілі й жорстко дотримуватися плану їх реалізації, контролювати себе. Адже бути конкурентним в глобальному світі дуже важко, потрібно бути постійно в русі, слідкувати за тенденціями і пам’яти, що основна валюта – це час. І витрачати його розумно.
 
- Які плани після завершення навчання?
 
- Повертаюсь в Україну й буду допомагати батьку розвивати бізнес в галузі деревообробки. Але не обмежусь цим. Нам потрібно поліпшувати країну, бо замість нас ніхто цього не зробить.

- Бажаємо тобі успіхів і дякуємо за відповіді.
 
Розмовляв Денис Рудень
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook