Викладацьке стажування у Школі сільського господарства та біо-інжинірингу ISA Lille (м. Лілль, Франція)

27 червня 2018 року

В період з 27 травня по 2 червня доцент кафедри технології виробництва молока та м’яса НУБіП України Бондаренко Геннадій Петрович пройшов викладацьке стажування у Школі сільського господарства та біо-інжинірингу ISA Lille (м. Лілль, Франція) за європейською програмою академічної мобільності викладачів Erasmus Plus.

Школа сільського господарства та біо-інжинірингу ISA Lille входить до університетської федерації Католицький Університет Лілль – найбільшого приватного навчального закладу Франції, де навчаютсья понад 30 тисяч студентів.

Цей навчальний заклад готує фахівців за 13 спеціальностіми, в тому числі: «Стале сільське господарство та розумне фермерство»; «Системи управління якістю», «Екодизайн харчових продуктів», «Живлення та управління здоров’ям», «Навколишнє середовище та біобезпека», «Управління відходами та відновлювальна економіка», «Агробізнес», тощо.

Під час проходження стажування доцент Бондаренко Г.П. прочитав цикл лекцій за напрямком «Системи виробництва яловичини», а також «Годівля молочної худоби» для міжнародної групи студентів спеціальності «Стале сільське господарство та розумне фермерство», що представляли як Францію, так і ряд інших країн – Бразилію, В’єтнам, Китай, Монголію.

Лекції доповнювалися виїздами до фермерських господарств з виробництва молока та яловичини, розташованих на півночі Франції та у Бельгії, а також дослідницьких центрів університетів Льовен та Л’єж (Бельгія).   Особливу зацікавленість студентів та викладачів викликала трьохгодинна лекція Геннадія Бондаренка  «Вплив годівлі на якісні показники молока», в якій було представлено результати багаторічних досліджень перетравності кормів, проведених в американських лабораторіях, а також новітні підходи до оцінювання якості кормів та динамічного моделювання раціонів високопродуктивних корів на основі показників кінетики НДК в рубці.

Керівництво ISA Lille надало високу оцінку проведеній роботі, та висловило зацікавленість у продовженні співпраці з доцентом Бондаренко Г.П., зокрема у підготовці розширеного курсу «Годівля високопродуктивних корів» для магістрів спеціальності «Стале сільське господарство та розумне фермерство».

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook