Науковий семінар. Оцінка ризиків виникнення лісових пожеж та розробка стратегій пом’якшення їх негативних наслідків на територіях забруднених внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

28 червня 2017 року
м. Київ

     Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж НУБіП України спільно з Лісовою Службою США та іншими установами 28-30 червня 2017 р. провів міжнародний науковий семінар «Оцінка ризиків виникнення лісових пожеж та розробка стратегії пом’якшення їх негативних наслідків та територіях забруднених внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС».

     В роботі семінару прийняли участь науковці Лісової Служби США, Дослідницької Станції Рокі Маунтен, Університету Портланда, США, Інституту лісу НАН Білорусі, Українського центру екологічних i водних проектів, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національного університету цивільного захисту України.

     На семінарі представлено ймовірні сценарії поведінки пожежі та оцінки ризиків виникнення пожеж на забруднених територіях зони відчуження; вторинний підйом радіоактивних ізотопів і очікуваний рівень вторинного забруднення внаслідок лісових пожеж; лісові сукцесії на вкритих та невкритих лісом землях. За результатами роботи буде створений набір карт, розроблена стратегія дій щодо удосконалення попередження та гасіння лісових пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.


Програма складається з чотирьох основних компонентів:
1. Доповідь про існуючу модель охорони лісів від пожеж у Чорнобильській зоні відчуження та демонстрація результатів моделювання;
2. Прогалини у наукових дослідженнях та моделюванні;
3. Аналіз системи міжвідомчої взаємодії;
4. Обговорення спільної стратегії, яка поєднує в собі оцінку лісових пожеж ризиків та систему міжвідомчої взаємодії.

Програма семінару 

Співробітник Регіонального Східноєвропейського
центру моніторингу пожеж - О. Сошенський

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook