ЧЛЕНИ ГУРТКА «АГРОТУРИСТ» ВІДВІДАЛИ СПІВОЧЕ ПОЛЕ

19 червня 2017, 12:09
м.Київ

 

Члени гуртка «Агротурист» кафедри аграрного консалтингу та сервісу разом з їх керівником доц. Рибак Лілією Хомівною відвідали Співоче поле. Співоче поле у Києві є одним із найживописніших куточків столиці, адже розмістилося воно у Печерському ландшафтному парку, просто по його центру. З’явився цей культурно-мистецький куточок у 1981 році і майже одразу став улюбленим місцем відпочинку киян та гостей міста.

Ландшафтні експозиції, присвячені різним країнам світу. З 26 травня до 2 липня на Співочому полі триватиме виставка квітів  "Японія очима України". Виставка присвячена до днів Кіото у Києві, які є містами-побратимами. Японську казку створюють на Співочому полі: бонсай, неваке, чайна церемонія, справжня японська сосна, квіткова Фудзіяма, сад каменів, квіткова хризантема з чорнобривців, квітковий струмок, пагода... 

На мальовничих пагорбах влаштовано 250 тисяч квітів (бегонія, петунія, колеус, альтернатера) на 2,5 тис. кв.м. На виставці традиційно представленні 10 експозицій районів міста, об’єднані тематикою японської культури. В цілому, кожен район при створенні власної композиції квітів використовував традиційні елементи японської культури та садового мистецтва.

Так, центральним елементом композиції Дніпровського району є японський ієрогліф «ЙОУВІ» - що означає дружба, саме дружба Японії з Україною є центральною темою даної композиції. Також квітковий ієрогліф (дружба), доповнений елементами японської культури – пагодою (багатоярусна башта, що використовується для молебнів) прикрашено хризантемою – народним гербом країни та сакурою.

Головним елементом композиції Голосіївського району є КОІ – японська рибка, яка є символом вдачі і наполегливості в досягненні цілей. В цілому даний елемент символізує силу волі.

Шевченківський район представляє Сад каменів (символ гармонії). Подільський район презентує символ Японії – Фудзіяму. 

Екскурсія розширила кругозір  гуртківців, надала їм новий цікавий матеріал для  використання його в їх майбутній роботі.


Лілія Рибак

науковий керівник гуртка «АГРОТУРИСТ»

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook