ЗВІТ про роботу наукового студентського гуртка «Економіст» (за 2016 - 2017 навчальний рік)

22 червня 2017 року

«ЗАТВЕРДЖУЮ» Директор НДІ економіки і менеджменту д.е.н., проф.______________ М.П. Талавиря ___ ____________ 2017р.

ЗВІТ про роботу наукового студентського гуртка «Економіст» (за 2016 - 2017 навчальний рік) (Науковий керівник – к.е.н., доцент Степасюк Л.М.)

Гурток почав свою діяльність з 2012 року. За цей період усі студенти виконували наукову роботу згідно отриманої тематики. Засідання проводилось згідно графіку, з виступами студентів, обговоренням і дослідженням даної проблеми. Дослідження наукового гуртка «Економіст» здійснюються виходячи із сучасних проблем формування конкурентоспроможного виробництва продукції аграрного сектору та зорієнтовані на вивчення тенденцій розвитку сільського господарства як однієї з основних галузей економіки України. Робота членів гуртка проявляється в участі у щорічних міжнародних науково-практичних конференціях.

Студенти даного гуртка систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями на різноманітних засіданнях, публікують наукові статті та тези у вітчизняних фахових виданнях. За результатами наукової роботи студенти виборюють почесні грамоти, листи подяки. 24 листопада 2016 року студенти приймали участь у 70-й науково-практичній студентській конференції: «Соціально–економічний розвиток агропромислового виробництва України».

Секція кафедри - 1 «Економіка і організація агробізнесу в Україні» (голова секції: д.е.н., проф. Рогач С.М., секретар: к.е.н., доц. Томашевська О.А.), де з цікавими науковими доповідями виступило 24 студенти. Під керівництвом викладачів кафедри студенти гуртка провели наукову вікторину на тему «Економіка в цифрах та цікавих фактах», а також науковий диспут на тему: «Україна на шляху євроінтеграції». В ході діяльності наукового гуртка, студенти відвідали наступні виставки: IX Міжнародна спеціалізована виставка «КИЇВСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ЯРМАРОК – 2017» Міжнародна виставка ефективного тваринництва і птахівництва «AGRO ANIMAL SHOW 2017» Міжнародна виставка «Зернові технології 2017» IIV Міжнародна виставка високотехнологічного овочівництва, промислового садівництва та виноградарства «Фрукти, овочі, логістика 2017» Будівельна виставка екологічних матеріалів, технологій та заміського домобудівництва ECO HOESE-2017 XXІX Міжнародна агропромислова виставка «AGRO – 2017» Міжнародна виставка «Greenexpo. Альтернативна електроенергетика 2017» XXІ Міжнародна виставка «Elcom Ukraine 2017. Енергетика, електротехніка, енергоефективність» Студенти гуртка «Економіст» були присутні на раді роботодавців, які презентували інформацію про свою організацію, а також можливість подальшого працевлаштування.

Однією з головних цілей діяльності гуртка є вивчення практичного досвіду діяльності агропромислових підприємств, тому було організовано виїзне засідання гуртка на базі агропромислового підприємства «Компанія Гриб Інжиніринг», яке розташоване у Київскій області, Києво-Святошинского району. На підприємстві відвідувачів зустріли директор та головний технолог, які проводили екскурсію підприємством. Підприємство, незважаючи на гостру конкуренцію (в місті та районі працює близько 17 підприємств цього профілю) успішно працює, займачи нішу екологічно чистої продукції. Головний технолог Віталій Курний (до речі, теж наш студент економічного факультету заочної форми навчання) ознайомив гостей з технологією вирощування, а директор, окрім цього, детально пояснив особливості логістики та ринкові умови сучасного грибництва. Студенти мали унікальну можливість відвідати цехи з виробництва печериць на різних стадіях виробництва – від закладки грибниці до збору врожаю, який якраз почався на день відвідин.

В ділянці збору врожаю особливо вразила сучасна система кондиціонування на основі ресурсо- та енергозберігаючих технологій, виготовлених силами менеджменту та працівників підприємства, а цех закладки грибниці запам’ятався стерильністю та дотриманням належної сільськогосподарської практики по всім вимогам органічного виробництва. Студенти наукового гуртка «Економіст» приймали участь у 2-му етапі всеукраїнської олімпіади з економіки підприємства, яка відбулася в Дніпропетровській державній академії будівництва та архітектури 30.03.2017 року. 24 травня 2017 р. члени гуртка взяли участь в засіданні круглого столу «Соціальний розвиток села в умовах адміністративно-територіальних трансформацій». Під час семінару були розглянуті такі основні питання: соціально-економічні проблеми розвитку українського села; моделі сільського розвитку; адміністративно-територіальна реформа як інструмент децентралізації фінансових ресурсів. Студенти прийняли участь в тренінгу для науково-педагогічних працівників економічного факультету та студентів на тему: «Глобальні перспективи у сфері пенсійного забезпечення в Україні: досвід Польщі».

Участь в заході взяв професор Познанського економічного університету Даріуш Новак та представники бізнесу в Польщі - Войцеха Махінського, Марціна Литовченка. В дискусії обговорювалися питання, які стосуються реформ в Україні щодо антикорупційної діяльності, зміни в бюрократичній системі, системи правосуддя, пенсійної реформи, децентралізації, податкової реформи, дерегуляції та розвитку підприємництва, системи безпеки, енергетики. План роботи гуртка на 2017 - 2018 н. р.: Участь у 71-й науково-практичній студентській конференції: «Перспективи соціально-економічного розвитку аграрного сектору України»; Проведення засідання круглого столу на тему «Роль молоді у розвитку АПК України»; Відвідування виставок: 1. ХХХ Міжнародна агропромислова виставка АГРО-2017, червнь 2017 р. 2. Міжнародна виставка ефективного тваринництва та птахівництва Agro Animal Show, лютий 2018 р. 3. Міжнародна виставка високоефективного овочівництва, промислового садівництва та виноградарства «Фрукти, овочі, логістика», березень 2018р. - Проведення тематичних семінарів циклу: «Конкурентоспроможність продукції аграрного сектору в умовах глобалізації».

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook