Перша навчальна практика

20 червня 2017 року

Наш перший навчальний рік у НУБіП України підійшов до кінця. Літнє сонечко кличе відпочивати й на кілька місяців забути про лекції, семінари і контрольні. Але чи достатньо пройти лише теоретичний курс навчання в університеті та стати висококваліфікованим фахівцем? Звичайно ж, ні. Саме тому після закінчення теоретичного курсу студентам необхідно закріпити набуті знання та перевірити їх на практиці. Отож, студенти-першокурсники гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності «Соціальна робота» теж проходять практику в період із 12 до 23 червня 2017 року. Дві групи студентів проходять навчальну (ознайомчу з фаху) практику в різних місцях, але обов’язково набувають фахові навички. Зокрема, перша група – у соціальних центрах міста Києва, а друга – в дошкільному навчальному закладі «Яблучко» с. Новосілки Києво-Святошинського району.



Перший тиждень практики в ДНЗ «Яблучко» уже позаду. Наші враження важко описати словами! Слід зазначити, що заклад засновано ще у

1965 році і займає він досить велику мальовничу територію. Різноманітні клумби, майданчики, ялинова алея зачаровують з першого ж погляду. Це ніби маленький шматочок казки в реальному житті, якого іноді так не вистачає дорослим. А створити таку казку та допомогти повірити в неї, хоча б перші кілька років життя дитини, під силу тільки справжнім чарівникам на чолі із завідувачем Джемесюк Аллою Миколаївною. Досвідчений педагог та талановитий керівник, яка згуртувала команду професіоналів-однодумців, що готові дарувати радість й навчати молодше покоління.

Дошкільна установа оснащена ігровими майданчиками, де діти не просто граються, а й навчаються, розвиваються, пізнають навколишній світ, оздоровлюються та просто спілкуються. Хочеться самому пройтися вздовж цих споруд, помилуватися вдало підібраними кольорами, посидіти десь у павільйоні, пройтися ялиновою алеєю, підійти до трояндового куща, завернути за ріг установи – подивитися на квіткове різнобарв’я, прислухатися до пташиного співу, заглянути у казковий будиночок… і побачити щасливі дитячі личка!


Нас, студентів, зустріли дуже гостинно і привітно. Ознайомили з історією закладу, його структурою, режимом дня та кадровим потенціалом. Нам одразу дали зрозуміти, що ми можемо отримати відповідь на будь-яке наше запитання чи просто прийти за порадою. Познайомившись із дітками, ми побачили, що кожна група тут – це комфорт і затишок, гармонійний розвиток і творчість, тобто місце, де кожен вихованець може обрати заняття, яке йому до вподоби, а студент – здобути практичні знання. Незважаючи на те, що сьогодні заклад відвідує більше двох сотень дітей, індивідуальна увага з боку вихователя, соціального педагога, логопеда та помічників приділяється кожному. З дітьми проводять висококваліфіковану виховну роботу, сприяють всебічному гармонійному розвиткові дитини та передають свій безцінний досвід студентам. У «Яблучку» дітки також мають можливість відвідувати ще й різноманітні розвивальні гуртки. Тут функціонує студія народного танцю, гурток з вивчення англійської мови «Весела англійська», група дитячого шейпінгу та творча лабораторія «Творимо дива». Не дивно, що черги бажаючих віддати своїх дітей на виховання до цього ДНЗ величезні, майже недоступні.


Упродовж першого тижня ми вчилися формувати у дітей культурно-гігієнічні навички, основи здорового способу життя, норми безпечної поведінки, сприяли розумовому, фізичному та психічному розвиткові дітей у першу чергу за допомогою гри. Також ми разом із музичним керівником вже почали готувати виставу, що має назву «Легенда про Україну», яку хочемо подарувати наприкінці наступного тижня вихованцям та працівникам ДНЗ за безцінні знання та досвід, що ми отримуємо.

Сьогодні мої одногрупники можуть із упевненістю сказати, що садочок для дітей – це рідний дім, де їх люблять, виховують, навчають й оберігають.
Запрошуємо декана факультету, доктора філологічних наук, професора В. Д. Шинкарука, завідувача кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, доктора педагогічних наук Л. В. Вікторову, нашого наставника О. М. Прохорчука, всіх НПП кафедри на наше свято «Легенда про Україну», що відбудеться 22 червня о 10 годині.

\


Вікторія Мацола,
студентка 1 курсу спеціальності «Соціальна робота» гуманітарно-педагогічного факультету,
Тамара Ковальчук,
доцент кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті, керівник навчальної (ознайомчої з фаху) практики

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook