В Центральній Португалії вирує масштабна лісова пожежа

18 червня 2017 року
Portugal

В Центральній Португалії вирує масштабна лісова пожежа


В ніч з 17 на 18 червня 2017 по всій центральній Португалії відбулася серія природних пожеж в результаті яких загинули 61 людина та десятки отримали поранення. Серед загиблих вісім пожежних, чотири знаходяться в критичному стані. Більшість смертельних випадків мали місце в муніципалітеті Pedrogao Grande, коли пожежа прокотився дорогою, що була заповнена автомобілями з евакуйованими місцевими жителями.


В загальному підсумку в ніч з 17 на 18 червня по всій країні виникло156 пожеж, більшість з яких мали місце в гірських районах – 200 км на північний схід від столиці країни Лісабона. Перші пожежі почалися в муніципалітеті Pedrogao Grande. На боротьбу з пожежами Португальський уряд відправив понад 1700 пожежних з усієї країни. Глава судової поліції Португалії повідомив, що їх причиною стали сухі грози, яким передувала тривала посуха, що спостерігалася у більшості областей Португалії, коли позначка термометра піднімалася вище 40 °C.
Через велику кількість загиблих Прем'єр-міністр країни António Costa оголосив три дні національної жалоби.


 Посилання на ресурс: https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Portugal_wildfires  /  http://edition.cnn.com/2017/06/18/europe/portugal-fire/index.html

 

Співробітник Регіонального Східноєвропейського

центру моніторингу пожеж - В. Гуменюк


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook