Тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок»

30 травня 2017, 11:54
Українська лабораторія якості якості і безпеки продукції АПК

НМЦ «Агроосвіта» разом з Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК НУБіП України з метою впровадження в освітній процес вимог європейської моделі оцінювання якості і безпеки харчових продуктів, розширення науково-інформаційного обміну, презентацій новаторських ідей у підвищенні конкурентоспроможності продукції АПК 30 травня поточного року провели тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок». На заході розглядалися питання:системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів відповідно до національного законодавства та міжнародних вимог; міжнародні вимоги до випробувальних лабораторій та офіційні методи (ISO, EN, IDF, GAFTA, ISTA, CIPAC, OIAV, AOAC тощо) визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів.

Розпочався захід із вступного слова директора НМЦ «Агроосвіта» Тетяни Іщенко та привітань від начальника науково-дослідної частини НУБіП України Володимира Отченашка, директора Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП України Валерія Ушкалова.

Модератором панелі № 1 на тренінгу виступала Ольга Миколаївна Якубчак, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України.

Участь у заході взяли Оксана Борейко, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів, начальник відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби України, Любомир Хомічак, заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН, Ольга Полонська, старший науковий співробітник відділу НДВ продуктивності та аналітики статистичної звітності в харчовій і переробній промисловості НДІ «Украгропромпродуктивність».

Доповідачами на тренінгу були науково-педагогічні працівники аграрних навчальних закладів України: Ольга Якубчак, доктор вет. наук,  професор завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України; Оксана Хіцька, кандидат вет. наук, доцент, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського Білоцерківського  національного аграрного університету; Маріан Сімонов,доктор вет.наук, доцент кафедри біотехнології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицького; Надія Новгородська, кандидат с.-г. наук, доцент кафедри харчових технологій та мікробіології Вінницького НАУ; Оксана Яблонська, доктор вет. наук, професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології НУБіП України.

Модератор панелі №2 виступав Валерій Ушкалов, директор УЛЯБП АПК НУБіП України, з доповідями виступили працівники лабораторії В’ячеслав  Данчук, доктор сільськогосподарських наук, заступник директора з наукової та навчальної роботи УЛЯБП АПК НУБіП України; Тетяна Колеснікова, начальник відділу впровадження систем управління, стандартизації та меторології УЛЯБП АПК НУБіП України, експерт НАУ; Оксана Самкова, заступник директора з експертної діяльності, УЛЯБП АПК НУБіП України.

Учасники тренінгу мали можливість безпосередньо у лабораторі познайомитися з міжнародними вимогами до випробувальних лабораторії та офіційними методами щодо визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, де майстер-клас для них провели: Наталія Грібова –визначення залишків ксенобіотиків, пестицидів, мікотоксинів у харчових продуктах та кормах; Людмила Іщенко молекулярно-діагностичні дослідження на ГМО (якісне та кількісне визначення генетично-модифікованих організмів у сировині, продуктах харчування); Сергій Сисолятін – хроматографічні та спектральні методи досліджень (фальсифікація молочного жиру немолочним та методи його визначення); Тетяна Білоцерківець – оцінювання якості продуктів бджільництва (мед, перга, обніжжя).

Всього тренінг відвідало 64 особи, які отримали сертифікат учасника.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook