Актуальні аспекти біологічної безпеки та контролю транскордонних емерджентних хвороб тварин

12 червня 2017 року
Одеса

 Доценти кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Таран Т.В. та Адаменко Л.В. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Транскордонні емерджентні хвороби тварин (африканська чума свиней, нодулярний дерматит, грип птиці, сибірка, сказ, туляремія, КЧС, блютанг, бруцельоз та ін.): актуальні аспекти біологічної безпеки та контролю», присвяченої 115-річчю від дня народження професора Кулеска І.Й., що відбулася у м. Одеса 5–9 червня 2017 р.

Участь у конференції взяли більше 150 учасників із 15 країн світу – науковці, представники органів державної влади та співробітники діагностичних закладів. Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів на заході представляв Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Борис Кобаль та перший заступник директора Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (ДНДІЛДВСЕ) Юлія Новожицька. Організаторами заходу виступали Національний науковий центр «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини», Національна академія аграрних наук України, Держпродспоживслужба України, Інститут ветеринарної медицини НААН України, Українська асоціація з біологічної безпеки, ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського» НАМН України, ДУ «Український науково-дослідний протичумний інститут ім. І.І.Мечнікова» МОЗ України, ТОВ «НДП «Ветеринарна медицина».

Основними напрямами роботи конференції були:

1.       Оцінка біологічних ризиків і управління ними при транскордонних хворобах тварин, включаючи зоонози

2.       Аспекти біобезпеки та біозахисту

3.       Епізоотологія, епідеміологія, моніторинг, діагностика та профілактика транскордонних емерджентних хвороб

4.       Екологія та біологія векторів-переносників збудників транскордонних інфекцій

5.       Удосконалення національних стратегій зменшення біологічної загрози і ризиків поширення транскордонних хвороб з урахуванням міжнародного досвіду

Учасники розглянули питання біологічної безпеки та управління біологічними ризиками, діагностики та профілактики емерджентних та економічно значимих інфекційних та інвазійних хвороб, якості та безпечності продукції тваринництва, продовольчої та екологічної безпеки, лікування та профілактики неінфекційних патологій тварин.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook