Літня школа проекту Жан Моне Модуль EcoPro

8 червня 2017, 12:15
Національний університет харчових технологій Ауд. 310, корпус А

 Викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК - завідувач кафедри, професор Сухенко Ю.Г. та доценти кафедри Василів В.П, Жеплінська М.І., Муштрук М.М мали честь відвідати 7 та 8 червня 2017 р Літню школю у Національному університеті харчових технологій у рамках реалізації проекту Жан Моне Модуль EcoPro (№ 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). «Інструменти, політика та кращі практики захисту довкілля у Європейському Союз: виклики для України» - така тема цього заходу відбулася за участі представників виробництва, державних органів влади та місцевого самоврядування, представників громадських організацій, викладачів, дослідників та студентів.

Питання, що обговорювалися на заході:

• Сучасні принципи та інструменти реалізації екологічної політики ЄС;

• Загальне та галузеве екологічне законодавство ЄС;

• Кращі практики у сфері охорони навколишнього середовища у державах-членах ЄС;

• Принципи екологічної політики ЄС в рамках стратегії сталого розвитку;

• Порівняльний аналіз екологічного законодавства ЄС та України;

• Гармонізація українських стандартів до стандартів та норм ЄС;

Основними доповідачами були:

Ігор Якименко – координатор проекту, професор кафедри біохімії та екологічного контролю Національного університету харчових технологій (НУХТ), Київ;

Катерина Себкова – директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі (RECETOX), Университет Масарика, Брно, Чеська Республіка;

Ірина Сікорська – голова Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції; Донецький державний університет управління (ДонДУУ), Маріуполь;

Ніна Кільдій – керівник відділу тестування Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест», Київ;

Оксана Салавор – доцент кафедри біохімії та екологічного контролю НУХТ, Київ.
Доповідачі Літньої Школи познайомили слухачів із особливостями проектів Жана Моне, політико-правовими засадами функціонування ЄС, базовими принципами формування екологічної політики ЄС і вимогами до якості та безпеки харчових продуктів в Україні та ЄС. Надзвичайно цікаві та грунтовні доповіді мають можливість зрозуміти, що захист довкілля є важливим завданням на сьогоднішній день і треба прикладати всілякі зусилля, що берегти навколишнє середовище від хімічних забруднювачів. Багаж наших науковців поповнився новими знаннями, підтвердженням чого є отримані сертифікати.

Доцент кафедри

процесів і обладнання переробки

продукції АПК Марія Жеплінська.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook