Науковці Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК провели тренінг для колег з аграрних вишів України

9 червня 2017 року

    На базі Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК НУБіП за підтримки НМЦ «Агроосвіта» пройшов тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок». Розглядалися питання системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів відповідно до національного законодавства та міжнародних вимог, міжнародні вимоги до випробувальних лабораторій та офіційні методи визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів.

     Участь у заході взяли директор НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та кормів Оксана Борейко, заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН Любомир Хомічак, старший науковий співробітник, відділу НДВ продуктивності та аналітики статистичної звітності в харчовій і переробній промисловості НДІ «Украгропромпродуктивність» Ольга Полонська.

     Доповідачами на тренінгу виступили науковці аграрних вишів України – завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП Ольга Якубчак і професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології НУБіП Оксана Яблонська, завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського Білоцерківського національного аграрного університету Оксана Хіцька, доцент кафедри біотехнології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицького Маріян Сімонов, доцент кафедри харчових технологій та мікробіології Вінницького НАУ Надія Новгородська.

     У другій частині свої наукові розробки продемонстрували працівники лабораторії – заступник директора з наукової та навчальної роботи В’ячеслав Данчук, заступник директора з експертної діяльності Оксана Самкова та Ірина Дробович.

     Учасники тренінгу мали можливість безпосередньо у лабораторі познайомитися з міжнародними вимогами до випробувальних лабораторій та офіційними методами щодо визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів. Майстер-клас із визначення залишків ксенобіотиків, пестицидів, мікотоксинів у харчових продуктах та кормах провела Наталія Грібова, молекулярно-діагностичні дослідження на ГМО (якісне та кількісне визначення генетично-модифікованих організмів у сировині, продуктах харчування) – Людмила Іщенко, хроматографічних та спектральних методів досліджень (фальсифікація молочного жиру немолочним та методи його визначення) – Сергій Сисолятін, а з оцінки якості продуктів бджільництва (мед, перга, обніжжя) – Тетяна Білоцерківець.

     Всього ж участь у тренінгувзяли 64 учасника, які по зааікнченню отримали відповідний сертифікат.

Валерій Ушкалов,
директор УЛЯБП АПК 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook