Екскурсія до Київського літературно-меморіального музею М.Т.Рильського (15.03.2017)

15 березня 2017, 9:30

    Відбулася екскурсія членів гуртка «Агротурист» до Київського літературно-меморіального музею М.Т.Рильського. Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського розташований у будиночку на мальовничих схилах  Голосієва, де пройшли останні роки життя Максима Рильського (19511964). Гуртківцям екскурсовод розповів що тут М.Т.Рильський створив свої поетичні перлини — збірки «Троянди й виноград», «Зимові записи», «Вечірні розмови» тощо. Будинок зведений за проектом самого Максима Тадейовича й дотепер зберігає дух творця; тут бували, як за життя поета, так і вже в музеї, чимало видатних діячів української культури, митців-початківців, проводилися різноманітні заходи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Навколо будинку — сад і квітники, посаджені Максимом Рильським. Перед будинком уже після відкриття закладу було встановлено погруддя поету.

   Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського — це унікальна колекція спадщини Максима Тадейовича Рильського.

 
     15 березня 2017 р. в музеї відкрилася виставка робіт 12-річної Олександри Олійник. Члени гуртка ознайомилися з роботами  дванадцятирічної Олександри Олійник  - макраме, модульне орігамі, бісероплетіння. Це те, чому присвячує весь свій вільний час дівчинка, яка пересувається за допомогою інвалідного візка. Виставку представляла Світлана Комарова, директорка криворізького Центру творчості інвалідів (громадська організація «Разом») так, як за станом здоров’я дівчинка, не змогла приїхати до Києва.  С.Комарова розповіла гуртківцям про те, що у школі Саша веде гурток з канзаші (техніка створення прикрас з тканини, стрічок, квітів, шпильок.

 

Лілія Рибак,
 керівник гуртка "Агротурист"

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook