НУБіП відзначив День науки

19 травня 2017 року
НУБіП України

19 травня в університеті відбулося урочисте засідання, присвячене Дню науки, що стало своєрідним підсумком цьогорічного Фестивалю науки в університеті. До учасників зібрання з вітальним словом звернувся проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Економічна теорія твердо виділяє два види діяльності: фізичну та наукову, зазначив проректор. Останню, тобто інтелектуальну, творимо саме ми, продовжив він. І це – дуже тонка функція біологічного розуму. Сергій Кваша нагадав слова ректора Станіслава Ніколаєнка про те, що у нашому дослідницькому університеті не лише передають знання, а й створюють їх у ході наукової роботи. До того ж сільськогосподарські науки завжди відрізнялися своєю масштабністю. До речі, зазначене підтверджують ті численні наукові розробки і винаходи, авторами яких є молоді і досвідчені вчені університету. Проректор говорив і про перспективи науки в цілому і ті можливості, що пов’язані безпосередньо з нашою діяльністю. А ще Сергій Кваша відзначив вагомість наукової думки наших вчених у вирішенні загальнодержавних питань. З огляду на здобутки, які маємо, нам є ким і чим пишатися, підкреслив він, але й разом із тим, ще багато належить зробити. Тож побажав університетській науковій спільноті усіляких гараздів, нових винаходів та творчих доробків.

  Потому настала пора вшанувати творців науки в університеті. Тож нагороди вченим вручили проректор Сергій Кваша та начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Дипломами за вагомий внесок у розвиток науки та інновацій нагороджені Анатолій Угнівенко, Лілія Калачнюк, Василь Збарський, а в номінації «Лідер із залучення коштів на виконання наукових досліджень у 2016 році» – Український НДІ сільськогосподарської радіології, Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, НДІ рослинництва та ґрунтознавства, НДІ лісівництва та декоративного садівництва, НДІ технологій та якості продукції тваринництва.

 А гуртки «Бджільництво» факультету тваринництва та водних біоресурсів, «Дорадник» ННІ післядипломної освіти, «Картографічне моделювання проблем природокористування» факультету землевпорядкування, «Застосування сучасних методів статистики в аналізі діяльності сільськогосподарських підприємств» економічного факультету, «Технічна творчість» Ніжинського агротехнічного коледжу, гурток кафедри технології деревообробки ННІ лісового і садово-паркового господарства, «Споживач» Ірпінського економічного коледжу, «Юний дослідник» Ніжинського агротехнічного інституту, «Технологія риби і морепродуктів» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відзначені в номінації «Майбутнє української науки»

     Вітали переможців пісенними композиціями художні колективи кафедри культурології. А завершилося святкування спільним виконанням Гаудеамусу та колективним фотографуванням.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook