ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «КРОЛІВНИЦТВО ТА ХУТРОВЕ ЗВІРІВНИЦТВО УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ТА ЇХ РОЗВ’ЯЗАННЯ»

1 червня 2017 року

26 травня 2017 року в Черкасах на базі ПрАТ НВО «Прогрес» за ініціативи Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, журналу «Ефективне кролівництво і звірівництво» та за участі Управління агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулась науково-практична конференція «Кролівництво та хутрове звірівництво України: проблеми та їх розв’язання».
З привітальним словом до учасників конференції звернувся академік Національної академії аграрних наук України, д. с-г. н. Бащенко Михайло Іванович та начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Колодка Ігор Леонідович.
Під час Конференції було обговорено ряд питань, присвячених ветеринарному супроводу, технології утримання кролів, годівлі, основ селекції в кролівництві та перспектив розвитку мініферм на теренах України.


З доповіддю про вплив різних рівнів клітковини в комбікормах на м’ясну продуктивність кролів виступив доктор с.-г. наук, завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Національного університету біоресурсів і природокористування України Сичов М.Ю.
Своїм баченням подальшого розвитку галузі кролівництва в присадибних господарствах поділилася доктор с.-г. наук, доцент кафедри птахівництва, якості та безпечності продукції Миколаївського державного аграрного університету Коцюбенко Г.А., перспективу якого доповідач бачить у створенні об’єднань кролівників для вирішення питань годівлі, ветеринарного супроводу, інформаційного забезпечення, а також збуту готової продукції.
Великий інтерес викликала доповідь кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Національного університету біоресурсів і природокористування України Новіцької О.В., яка у форматі «запитання-відповідь» висвітлила проблему анаеробних ентеритів та ентеротоксемії у кролів.


Питанню оптимізації мікроклімату в приміщеннях кролеферм та розрахунків необхідних параметрів за спрощеною методикою було присвячено доповідь кандидата технічних наук Національного наукового центру «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» Довбненка.О.Ф.
В рамках проведення Конференції була проведена виставка-продаж кролів. Кролівників, тварини яких було визначено найкращими, були нагороджені пам’ятними дипломами та медалями.

Т. Мазур


Учасники конференції: к.вет.н. Новіцька Ольга Володимирівна та доктор с.-г. наук Коцюбенко Ганна Анатоліївна
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook