ВЕСНЯНА АКАДЕМІЧНА ШКОЛА БУКОВЕЛЬ 2017 – ВИВЧАЄМО ДОСВІД ПОСТІНДУСТРІАЛЬНОЇ ОСВІТИ

29 травня 2017 року
м. Буковель, Весняна академічна школа BASS-2017

Вже втретє на теренах мальовничого гуцульського комплексу Буковель відбулась ІІІ міжнародна навчально-тренінгова програма Весняна академічна школа Буковель 2017 BASS-2017 у форматі творчо-педагогічної майстерні під назвою «Майстерня постіндустріального навчання».

Організаторами традиційно виступили Громадська організація «Україно – Американська асоціація працівників вищої школи» та Тернопільський національний економічний університет.

Партнерами програми цього року були Міжнародна освітня консалтингова компанія Vistas Canada Edu, EILAB, University of Ontario Institute of Technology, Міжнародна культурно-освітня асоціація, Інститут соціального і економічного розвитку.

Головною метою освітньої програми BASS-2017 є об’єднати лідерів лідерів-професіоналів у галузі вищої освіти, та створити громадську платформу, яка акумулює викладачів і науковців, міжнародних експертів та дослідників, інших зацікавлених осіб, для сприяння якісним змінам в українській вищий школі.

Зважаючи на те, що Національний університет біоресурсів і природокористування України визнаний найдинамічніше розвиваючимся вищим навчальним закладом України, викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК не мали права пропустити такий захід. В роботі академічної школи взяла участь доцент кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Юлія Слива. Цього року BASS-2017 відбулася з 20-го по 25-те травня. На учасників програми чекали активності з проблемно-орієнтованого навчання (PBL), бізнес-наставництва, цифрових інтерактивних взаємодій та досліджень, вимірювання цифрових компетенцій і культурних цінностей.

 

Після відкриття програми слово до учасників мали Елена Сайтс – віце-президент Міжнародної культурно-освітньої асоціації (м. Чикаго, США), Todd J.B. Blayone – президент освітньої консалтингової компанії Vistas Canada Edu (м. Осгава, Канада), Olav Aarna – віце-ректор з досліджень та розвитку Естонської бізнес-школи, радник урядів та учасник проектів з питань реформування системи освіти та забезпечення якості вищої освіти (м. Таллінн, Естонія), Vik Arhus Torstein – вищий виконавчий адміністратор Nord University Business School (Норвегія).

Протягом п’яти насичених днів учасники BASS-2017 мали насичену програму. Зокрема, майстер-клас із бізнес наставництва від Mart Kikas  - ментора Естонської бізнес-школи, консультанта зрілих компаній та стартапів з питань розвитку бізнесу та стратегій інтернаціоналізації переважно в регіонах Балтики та Східної Європи (м. Гельсінкі, Фінляндія). Тренер розкрив питання нового формату передачі досвіду й умінь у навчальному процесі, застосування менторства (наставництва), як пріоритету в навчанні в постіндустріальній освіті.

Цікавим був тренінг «Майстерня постіндустріального навчання» тренерами якого виступили Todd J.B. Blayone та Олена Михайленко.

Зокрема надзвичайно цікавими були активності з демократизуючого високотехнологічного навчання з фокусом на суспільні зміни в Україні через освітню систему. Пізнавальним був тренінг «Трансформуюче онлайн-навчання в Україні» та активності колоборативного курсу «Культурні виміри і професійні стратегії» з точки зору аналізу досвіду студентів і викладачів Україна – Канада.

 

В останній день цікавим та дискусійним був виступ Михайла Жука щодо Інноваційної культури, як освітнього тренду четвертої промислової революції та George Lupascu Pruna – акредитованого бізнес консультанта в ITIM International-The Hofstede Center. Тренер На основі культурної моделі Хофстеде 6D надав консультації щодо практичного використання культурних відмінностей в бізнесі.

Учасники програми мали можливість поєднати креативну та продуктивну діяльність з цікавим та приємним відпочинком на чистому повітрі посеред Карпатських гір.

За результатами учасники BASS-2017 отримали сертифікати міжнародного зразка, отримані теоретичні та практичні знання та навички учасники можуть використовувати для покращення освіти з врахуванням постіндустріальних реалій.

 

Наталя Мєдвєдєва,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook