Підвищення кваліфікації - основа удосконалення професії

29 травня 2017 року

З 15 по 24 травня 2017 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, під керівництвом ННІ післядипломної освіти на базі факультету ветеринарної медицини та ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи проходили курси підвищення кваліфікації за двома напрямами «Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби» та «Завідувачі лабораторіями, зав. секторами, головні, провідні фахівці, лікарі ветеринарної медицини токсикологи та біохіміки з фізико-хімічних та біохімічних досліджень».

 

Завдання та перспективи удосконалення хіміко-токсикологічних досліджень. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.

Вимоги до визначення забруднювачів в продукції тваринного та рослинного походження при внутрішньодержавному виробництві, імпорті та експорті. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.

Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог. 

Методи визначення сечовини, нітратів, нітритів, кислотного та перекисного числа жиру, кухонної солі, активності уреази в біоматеріалі та кормах. 

Післядипломна освіта лікарів ветеринарної медицини в Україні.

Музейна справа у ветеринарній медицині.

АПК: перспективи розвитку в сучасних умовах.

Державний контроль за обігом, розподілом та застосуванням ветеринарних препаратів і субстанцій, кормових добавок та кормів. Законодавство в ЄС та Україні стосовно заборонених ветеринарних препаратів.

Клітинні технології у ветеринарній медицині

Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.

Дезінфекція та інші санітарні заходи. Сучасні методи та засоби утилізації біологічного матеріалу.

Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини

Організація державного контролю за роботою господарств по вирощуванню та утримуванню свиней. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

Завдання державної служби ветеринарної медицини України щодо забезпечення епізоотичного благополуччя тваринництва, поліпшення збереження поголів’я. Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби та організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Після вручення кваліфікаційних свідоцтв заступник декана факультету ветеринарної медицини з питань післядипломної освіти Бойко Г.В. провів профорієнтаційну роботу серед слухачів ознайомивши їх з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України та умовами вступу на спеціальність «Ветеринарна медицина» та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» у 2017 році

Наголошено про можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ післядипломної освіти. 

Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

Заступник декана факультету ветеринарної медицини з питань

післядипломної освіти,кандидат ветеринарних наук, доцент Бойко Г.В.

 

 

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook