Про проект «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД)

19 травня 2017 року

 19 травня 2017 року на економічному факультеті відбулась лекція проф. Вольрабе із ІнфоІнституту в Мюнхені на тему:«Методика розрахунків бізнес-індексів».
Клаус Вольрабе є автором численних статей та презентацій, а також учасником проекту Ifo World Economic Survey (WES), який засновано у 1981 році. Ifo World Economic Survey (WES) – англомовне видання, що містить результати експертного опитування щодо світової економіки (видається щоквартально). Завданням WES є надання якомога актуальнішої картини про стан економіки, а також прогнозування для промислово розвинених країн, країн з перехідною економікою та країн, що розвиваються. На відміну від офіційної статистики, щов першу чергу базується на кількісних даних, WES використовує якісні дані (оцінки та очікування експертів з економіки).


«Німецько-український агрополітичнтй діалог» підтримує Україну у справі реформування аграрного законодавства та аграрної політики з урахуванням міжнародного досвіду Німеччини та інших країн, а також міжнародних організацій (ЄС, СОТ), відповідно до принципів ринкової економіки та структурної політики. З українського боку відповідним за виконання проекту є Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (IER).


Лекція була призначена висвітленнюметодів збору інформації їх групування та безпосередньо розрахунку – Індексу аграрного бізнес-клімату (ABI).
ABI зосереджується на стабільності загальної політики, надійності загальної стратегії в аграрній політиці та очікуваннях щодо розвитку економічної ситуації. Враховуючи велику потребу в надійній інформації про останні тенденції в аграрному секторі України, буде впроваджено Індекс аграрного бізнес-клімату задля оцінки ефективності державної регуляторної політики, розвитку сектору та його інвестиційної привабливості.

Методологія підрахунку в головних рисах відтворює «Індекс бізнес-клімату Ifo», розроблений та впроваджений з 1972 року Інститутом економічних досліджень ім. Ляйбніца в Мюнхенському університеті.



Індекс має особливе значення для розуміння перспективи змін в економічному зростанні, оскільки дозволяє з високим рівнем надійності передбачити масштабні зміни в економічному розвитку.
 
 

ст. лаборант кафедри біржової діяльності А.С. Благодатний

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook