На факультеті ветеринарної медицини відбулася Година Пам'яті

11 травня 2017 року

4 травня  в рамках відзначення Дня пам`яті та примирення та 72-ї річниці перемоги над фашизмом на факультеті ветеринарної медицини відбулася Година Пам'яті. Захід було організовано деканатом та доцентом кафедри історії і політології Кропивко О.М. Перед студентами виступили заступник декана, доц. Данілов В.Б. та доц. Кропивко О.М., які згадали про звитягу і жертовність українського народу в роки другої світової війни.

Доц. Кропивко О.М. наголосила на фальсифікаціях, які роками нав'язувалися радянською, а потім і російською історіографією, значній заполітизованості і заангажованості при обговоренні цього явища. У своїй доповіді: «Друга світова війна – український рахунок» доц. Кропивко О.М. показала основні цифри і факти, які переконливо доводять значний внесок України і українців в перемогу над нацизмом: чисельність українців в арміях світу і СРСР, кількість українців, нагороджених орденами і медалями, Героїв СРСР, людські втрати СРСР, Німеччини і її союзників  та України, загальні демографічні втрати України, статистику матеріальних збитків, завданих економіці.


Заст. декана Данілов В.Б. наголосив на необхідності усвідомленого сприйняття подій і наслідків другої світової війни, зокрема закликав присутніх не підтримувати заходи пропагандистського та ідеологічного характеру, які можуть бути організовані 8-9 травня. Доц. Кропивко О.М.  вказала, що війна є складним суспільно-політичним процесом, протистоянням між країнами, народами, поглядами, але завжди – лихом, руйнацією, що дорого коштує кожному громадянину й руйнує економіку, культури держав і долі пересічних людей.
В рамках заходу присутні переглянули ролик Українського інституту національної пам'яті «Пам'ятаємо. Перемагаємо» та документальний фільм, присвячений періоду окупації м.Києва «Місто, яке зрадили».

М. Цвіліховський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook