ПРАВОВИЙ ДИСПУТ НА ФАКУЛЬТЕТІ БІОТЕХНОЛОГІЇ

11 травня 2017, 1:06

Сперечайся з людиною, яка є розумнішою за тебе: вона тебе

 переможе, але з твоєї поразки ти можеш отримати користь

для себе. Сперечайся з людиною, яка є рівною з тобою по розуму:

за ким би не залишилася перемога, ти принаймні відчуєш задоволення

від боротьби. Сперечайся з людиною, яка є слабкішою за тебе по розуму:

сперечайся не з бажання перемогти, а з метою бути їй корисною.

І. В. Тургенєв

 

 

І хоча ці слова І. В. Тургенєва більше стосуються спору, однак і в диспуті можна отримати користь для себе, відчути задоволення від боротьби і бути корисним для когось. Саме у такій атмосфері, що панувала 28 квітня 2017 року на факультеті захисту рослин, біотехнології та екології, відбувся правовий диспут «Реалізація конституційних прав» в рамках засвоєння навчальної дисципліни «Правова культура особистості». 

Студенти мали змогу подискутувати над найрізноманітнішими питаннями, пов’язаними із реалізацією конституційних прав людини і громадянина.

 

Так, студенти торкнулися проблем реалізації конституційного права на освіту та медицину, права на життя через призму евтаназії та абортів, питання легалізації зброї, реалізації права молоді на працю та свободу праці, права на честь та гідність та ін.

 

Загалом студенти прийшли до висновку, що конституційні права громадян в Україні потребують не лише більш якісних гарантій та охорони з боку держави, а й потребують активних дій як з боку держави, так і громадськості щодо подолання правового нігілізму серед українського населення та підвищення його правової культури.

 

Іван Шемелинець,

доцент кафедри теорії

та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook