ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

10 травня 2017 року

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановлено в Україні як державне свято внаслідок ухвалення 9 квітня 2015 року Верховною Радою закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію.

Слід зазначити, що під час Другої світової війни в Україні загинуло, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів людей, із них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів утратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Війна торкнулася кожної родини, тому ми маємо пам’ятати тих, хто ціною власного життя зберіг мир на землі.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ніжині відзначили 9 травня урочистою ходою, яка розпочалася з вулиці Небесної Сотні й завершилася біля Меморіалу Слави.

Представники студентського та викладацького колективів Ніжинського агротехнічного коледжу прийшли, щоб уклонитися вічному подвигу учасників тієї страшної війни, взяти участь у мітингу. Зворушливо було бачити ветеранів, які вшановували пам’ять своїх побратимів. Містяни підходили до них, брали за руки, дякуючи за приклад мужності, який дали вони наступним поколінням. Творчу програму присутнім подарував відомий у Ніжині хор ветеранів, а також творчі колективи та співаки міста.

Після мітингу відбулось покладання квітів до Меморіального комплексу «Вічний вогонь».

Фото: Нежатин

Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook