Команда студентів-екологів НУБіП – учасники ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Економіка природокористування»

21 квітня 2017 року
Львівський національний аграрний університет (м. Дубляни)

Вже традиційно 19–21 квітня на базі Львівського Національного аграрного університету, що розташований в м. Дубляни відбувся 2-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни «Економіка природокористування». Участь в олімпіаді взяли понад 50 учасників із 22 вищих навчальних закладів України. До складу делегації від НУБіП України входили студентки 4-го курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Бзенко Марина, Беляк Вікторія та Семенець Олена, а супроводжуючою особою – доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Бережняк Є.М. 

Урочисте відкриття відбулося в залі засідань Вченої ради університету, де із вітальним словом виступили ректор університету, академік НААНУ
В.В. Снітинський та декан економічного факультету, професор Я.С. Янишин.

Під час перебування у Львівському НАУ викладачі, які готували студентів до участі в олімпіаді мали можливість відвідати музеї історії Університету та Степана Бандери, а також музей імені Євгена Храпливого, а також взяти участь у круглому столі, присвяченому питанням становлення та розвитку кооперативного руху. Під час засідання круглого столу відбулася жвава дискусія щодо актуальності створення кооперативів, перспектив їх розвитку в Україні та загалом їх значення для суспільства.

Олімпіада із дисципліни «Економіка природокористування» відбувалася у ІІ етапи – теоретичний і практичний. Теоретичний тур включав в себе комп’ютерне тестування знань у галузі природокористування та його економічної складової. У практичному турі учасникам необхідно було проявити творчі здібності та запропонувати власні бачення щодо розробок та впровадження екологічно безпечних і економічно вигідних технологій певних процесів.

 

За сумою набраних балів на цих двох етапах визначалися переможці та призери даного заходу. Варто зазначити, що представниця НУБіП Бзенко Марина була нагороджена грамотою «За повноту та обґрунтованість висновків», а Беляк Вікторія – грамотою «За вміле використання категоріального апарату».  

  Окрім навчальних випробувань на студентів та їх керівників була проведена і цікава екскурсійна подорож до славного міста Львова. Площа Ринок, величні храми і костьоли, затишні кав’ярні, славнозвісна пивоварня ну і, звичайно – Високий замок не залишилися поза увагою відвідувачів. Висловлюємо щиру вдячність організаторам цього заходу за чудове проведення часу.

Тож бажаємо усім учасникам олімпіади подальших успіхів та наукових досягнень!

 

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю Бережняк Є.М.

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook