Викладачі кафедри аграрного консалтингу та сервісу провели курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму на Київщині

28 квітня 2017 року
м. Фастів

 

     Кафедра аграрного консалтингу та сервісу за ініціативи Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації провела чергові курси підвищення кваліфікації з сільського зеленого туризму для представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, державних та громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств.

     З 18 по 28 квітня 2017 р. виїзні курси відбулись у Фастівському районі Київської області на базі Фастівської районної державної адміністрації, їхніми слухачами були голови та секретарі селищних рад, а також представники райдержадміністрації. Відкрила навчання перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Ступак, яка відзначила актуальність тематики.

     З презентаціями виступили завідувач кафедри аграрного консалтингу та сервісу Тетяна Кальна-Дубінюк, доцент Ірина Кудінова та авторка цих рядків. Обговорювалися питання розвитку сільського зеленого туризму, його нормативно-правової бази, категоризацією садиб, екомаркування в СЗТ, грантодавцями та закордонним досвідом. Зацікавленість викликали питання про створення агрорекреаційних кластерів як складової сільського туризму, особливості реформи місцевого самоврядування на селі, розвиток апітуризму тощо.

     Після закінчення курсів слухачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка і висловили вдячність організаторам. Сільський голова с. Червономотовилівка Наталія Сперкач висловилась з приводу актуальності і своєчасності створення агросадиб на селі, що буде джерелом додаткового прибутку його жителів, асільський голова с. Томашівка Олена Пашун навела приклади успішної агросадиби в їхній місцевості.

     Значну увагу лектори з НУБіП приділили і бакалаврській програмі «Туризм», по закінченню якої бакалаври можуть працювати в сфері сільського зеленого туризму, консалтингових фірмах, надавати консультаційні послуги щодо створення агроосель, їх розвитку, географії і видам відпочинку на природі.

Ірина Кудінова,

доцент кафедри  аграрного 

консалтингу тв сервісу

 

     

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook