Любов Рудченко, Віра Наумова, Дмитро Царик і команда факультету захисту рослин, біотехнологій та екології- переможціІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія»

27 квітня 2017 року

     Сьогодні стали відомі переможці ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія», який проходив на базі НУБіП. Участь у ній взяли понад 120 студентів з усієї України.

    Із завершенням олімпіади їх привітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який наголосив: Україна дуже потребує сил і вмінь молодих фахівців. Особливо екологів, адже зараз фактично стоїть питання збереження планети. Нашому суспільству нав’язують думку, що для проведення реформ країні потрібні іноземні спеціалісти. Це не так. І своїми високими результатами учасники олімпіади ще раз довели, що вони мають хороші знання, вміють їх застосовувати і, значить, ми готові будувати Європу в Україні. Він побажав не втрачати цього інтелектуального потенціалу, розвиватися і навчатися та привітав переможців.

     Високий рівень підготовки учасників відмітив і декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля та запросив їх продовжити навчання в магістратурі і аспірантурі НУБіП.

     Журі з великою увагою і кілька разів перевірило всі 150 робіт, тож роботи вистачало. Її результати і переможців оголосив голова журі професор Віталій Гайченко.

     У категорії екологічні спеціальності перемогу здобула представниця НУБіП Любов Рудченко, дипломом ІІ ступеня нагороджені теж наша студентка Віра Наумова і Антоніна Комаренко з Одеського державного екологічного університету, ІІІ ступеняАндрій Том’юк (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича), Анастасія Кузьмінова (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна), Владислав Вінський (Житомирський державний технологічний університет), Ольга Галанюк (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка), Анастасія Гладиш (Київський національний університет ім. Т. Шевченка) і Вікторія Чубур (Сумський державний університет).

     У категорії неекологічні спеціальності перемогу здобув теж представник НУБіП Дмитро Царик, дипломи ІІ ступеня отримали Дмитро Спрягайло (Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького) і Інна Дорохова (Запорізький національний університет), ІІІ ступеня – Валерія Дупак (Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка) і Владислав Зінов’єв (Миколаївський аграрний університет).

     У командному заліку у категорії неекологічні спеціальності трійку лідерів склали представники Запорізького національного університету, Національного університету водного господарства та природокористування і Ужгородського національного університету.
     Серед команд, які представляли екологічні спеціальності, кращими стали студенти НУБіП, 2-ге місце посіли їх колеги з Одеського державного екологічного університету, а 3-тєХарківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.
     Всі учасники ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія» отримали сертифікати, а викладачі, які їх готували, – подяки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Члени журі олімпіади доценти Алла Колісник з Одеського державного екологічного університету і Тетяна Макушкіна з Миколаївського аграрного університету відмітили високий рівень організації проведення олімпіади, подякували організаторам та побажали майбутнім екологам вдосконалюватись та нести красу світ.

 

     Ще одним подарунком від організаторів став невеликий концерт, організований силами студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

 

Ірина Білоус

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook