ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НАЛАГОДЖУЄ СПІВПРАЦЮ З БІОСФЕРНИМ ЗАПОВІДНИКОМ «АСКАНІЯ-НОВА» ІМЕНІ Ф.Е. ФАЛЬЦ-ФЕЙНА

25 квітня 2017 року

Завдяки договору, укладеному між факультетом ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України та Біосферним заповідником «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України, відбулася виїзна експедиція аспірантки кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Ольги Бойко (науковий керівник – доцент Марина Галат) на терени Херсонщини.


Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна – науково-дослідна установа у системі Національної академії аграрних наук України, державний заповідник, заснований у 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном, розташований біля смт. Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області. У заповіднику є не менше 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних та плазунів, 18 видів ссавців, у різні пори року пролітає понад 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування.
Знайомство із заповідником Ольги Бойко розпочалось з екскурсії, проведеної кандидатом сільськогосподарських наук Корінець Наталією Омелянівною, старшим науковим співробітником лабораторії збереження різноманіття диких тварин. Вона розповіла про особливості екосистеми степу, ознайомила з загонами, де утримуються копитні й птиця, пояснила деякі особливості функціонування заповідника і його відмінності від зоопарків.
Природа степу надзвичайно красива й різноманітна. Заповідник утримує близько 800 різновидів диких копитних та гібридних форм свиней, оленів, коней Пржевальського, бізонів, антилоп, баранів, биків, верблюдів, лам, віслюків куланів, шотландських поні. При заповіднику функціонує зоопарк, одним із відділів якого є орнітопарк, що розміщений поблизу ставків з протоками та острівцями.


За час виїзної експедиції аспірантка кафедри паразитології та тропічної ветеринарії мала можливість відібрати проби для подальших досліджень за темою кандидатської дисертації, а також паралельно отримати нові враження від знайомства з українським степом.
Біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна це унікальне поле для досліджень як молодих, так і досвідчених науковців різних галузей, що містить у собі багато незвіданого. Сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю!

 

Декан факультету ветеринарної медицини,
академік НААН України М.І. Цвіліховський

 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook