Навчально-методична рада університету розглянула ліцензійні справи та рекомендації до видання навчальної літератури

24 квітня 2017 року

 Одним з перших питань навчально методичної ради, засідання якої відбулося 24 квітня, стали заходи щодо підготовки та відзначення 120-річчя з дня заснування НУБіП України. Голова ради, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша познайомив з проектом плану святкування, зокрема щодо відзначення ювілею на державному рівні. Домовлено внести пропозиції до переліку урочистостей, узагальнити їх та повернутись до розгляду на наступному засіданні. 

 
Низка наступних питань, що винесені у порядок денний методичної ради, була присвячена ліцензійним справам в університеті.
 
Про розширення ліцензії на впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти зі спеціальностей 035 «Філологія» І-го освітнього ступеня спеціалізації «Англійська та німецька мови», «Німецька та англійська мови», «Англійська та польська мови», «Англійська та французька мови» та 061 «Журналістика» доповів декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук.
 
 
Про розширення ліцензії на впровадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти зі спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» за другим (магістерським) рівнем з ліцензованим обсягом освітньої послуги 30 осіб заочної форми навчання доповів директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Володимир Козирський. Зокрема, він зазначив, що розширення ліцензії планується за рахунок перерозподілу ліцензійного обсягу спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» спеціалізації «Енергетика сільськогосподарського виробництва» 20 осіб заочної форми навчання та спеціалізації «Електрифікація та автоматизація с.-г.» 10 осіб заочної форми навчання.
 
Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля доповів про відкриття ліцензійної справи на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти зі спеціальності 183 – «Технології захисту навколишнього середовища» ОС «Бакалавр».  
 
Про результати конкурсу «НУБіП України Інтелект 2017» доповіла начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Вона відзначила, що конкурс був дуже цікавий та отримав багато схвальних відгуків у студентській спільноті. Перше місце виборола команда економічного факультету, друге – команда факультету інформаційних технологій, третє – команда гуманітарно-педагогічного факультету.
 
Жваве обговорення серед деканів викликала доповідь начальника відділу магістерських програм Олени Колєснікової, щодо змін навчальних планів ОС «Магістр» студентів денної та заочної форм навчання. Було вирішено напрацювати зауваження та пропозиції щодо вдосконалення навчальних планів і розглянути наступної зустрічі.
 
Під час засідання Сергій Кваша та Дмитро Мотринчук представили на розгляд  навчально-методичної ради проекти перших гербів факультетів та ННІ, чим викликали неабияку зацікавленість присутніх.
 
Наступне питання, яке підняв голова ради, було присвячено проведенню огляд-конкурсу на кращу веб-сторінку ННІ, факультету та ВП НУБіП України, положення та порядок проведення якого розробив помічник ректора Денис Рудень. Протягом двох тижнів колективи ННІ, факультетів та відокремлених підрозділів мають оновити інформацію на офіційних веб-сторінках і актуалізувати їх до вимог профорієнтаційних задач. Переможці конкурсу, а це деканати чи дирекції, відповідальні особи та автори отримають відзнаки ректорату та цінні призи. Проте, найголовнішою винагородою стане повна інформованість абітурієнтів про можливості і переваги отримання вищої освіти в найбільшому університеті наук про життя Східної Європи.
 
Завершення засідання ради традиційно було присвячено розгляду рукописів та необхідних супровідних документів підручників, навчальних посібників, довідників для підтримання клопотання щодо надання рекомендації вченої ради НУБіП України до друку.  Всі подані рукописи були розглянуті та рекомендовані до затвердження вченій раді університету.
 
Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook