Ігор Бугаєвський: для магістратури обрав факультет землевпорядкування НУБіП України серед інших столичних ВУЗів

24 квітня 2017 року

     Ігор Бугаєвський, родом із Полтавщини, вступив до НУБіП України на факультет землевпорядкування вже у магістратуру. Займається професійно баскетболом, працює у вільний від навчання час за фахом, бере участь у наукових конференціях, одним словом, влився в колектив нашої студентської спільноти одразу. Цікавою була його думка про враження від навчального закладу, адже він може порівняти навчальний процес двох вишів. 

  – Чому обрав для магістратури саме факультет землевпорядкування НУБіП України?
     – Після того, як здобув бакалавра у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій», вирішив спробувати свої сили і продовжити навчання у магістратурі іншого вишу. Пріоритетом залишився раніше обраний фах. Щодо міст, в яких хотів би навчатися, були Харків і Київ. Адже саме там найсильніші школи з моєї спеціальності. Та все ж вибір зупинив на столиці. На момент подачі документів вагався між трьома столичними вишами, серед яких і НУБіП України. Щодо інших двох, то в них на момент вступу пропонувалися лише вузькопрофільні спеціальності з картографування. У НУБіП на мене справили гарне враження його розташування в Голосіївському парку. А коли дізнався, що тут працюють викладачі та автори науково-методичної літератури, за якою я навчався останні чотири роки (Мартин А.Г., Дорош О.С., Бутенко Є.В., Бавровська Н.М., Тихенко Р.В. та інші) вибір став цілком зрозумілим. Залишилося здати вступні іспити…І тут не обійшлось без краплі везіння, бо отримав білет із тими завданнями, в яких добре орієнтувався. Відповідно й оцінку отримав високу, що говорить про прозорість вступної кампанії. Це приємно здивувало. 15 серпня для мене став доленосним днем, так як були оприлюднені рейтингові списки вступників. Вступив на бюджет у всі три виші, але обрав саме НУБіП. З перших днів помітив високий рівень матеріально-технічного забезпечення факультету, сучасне комп’ютерне та геодезичне обладнання і різнопрофільність викладачів, що дає змогу максимального розвитку магістра.

– Ти – член університетської збірної з баскетболу. Чи не заважають часті тренування та змагання навчальному процесу?
     – З дитинства і до сьогодні займаюсь баскетболом. Маю перший розряд, був капітаном збірної Полтавського національного університету імені Юрія Кондратюка. Серед моїх досягнень – і чемпіонство, призерські місця і постійні участі турнірів з вуличного баскетболу. До лав збірної з баскетболу НУБіП мене запросила тренер команди майстер спорту України міжнародного класу Олена Хотенцева. Тренування та ігри періодично займають вільний час, іноді це впливає на вчасність виконання та здачу робіт, але швидше як виняток. Бо якщо звик працювати на майданчику і віддаватися на всі 100%, то і в навчанні буде все гаразд. Перевірено роками.

 

– На твою думку, які перспективи працевлаштування у випускників факультету землевпорядкування?
     – По-перше, кожна людина, яка закінчує виш, має усвідомлювати, що вона зараз і на момент вступу – це дві різні людини, звідси і випливає необхідність дати собі відповідь на запитання: «Чи отримав те, чого очікував від навчання?», «Чи бачиш себе у цій сфері?», адже реалії життя могли розвіяти дитячі мрії, перетворивши їх на ілюзії. По-друге, також потрібно розуміти свій власний рівень знань і вмінь, які здобув за період навчання, так і власне життєвий досвід, комунікабельність і ще безліч всього іншого. 
     Не можу обійти увагою і мовну тематику. На жаль, зараз досить мала кількість людей приділяє увагу рівню володіння державною мовою і все більше вчать іноземну, проте не потрібно забувати, що ми живемо в Україні і першочергово необхідно знати українську мову. 
     Що ж до спектру напрямів самореалізації, то благо в цьому наша спеціальність нас не обділила. Можна працювати і в секторі АПК, і займатися землеустроєм чи земельним кадастром, піти на державну службу, можна реалізувати себе і в містобудуванні, і в сфері картографування та геодезії, і навіть у політиці. А для найбільш підприємливих існує можливість відкриття власної справи. 

– Ким себе бачиш у майбутньому?
     – Про себе не хочу робити гучних заяв і малювати чи розповідати про шикарні перспективи, бо зовсім не знаю як складеться майбутнє. Рік тому я навіть і не думав, що буду вчитись в магістратурі саме тут. Проте сподіваюсь після закінчення продовжити свою роботу в напрямку впровадження сучасних технологій та геоінформаційних систем в охорону ґрунтів та навколишнього середовища.

– Щоби хотів побажати майбутнім студентам факультету землевпорядкування НУБіП України?
     – Вчіться і не втрачайте можливості навчитися чомусь новому. Не ігноруйте заняття без поважної причини, адже навіщо тоді вступати і не вчитись? Хоч я і не є «вирощеним» випускником цього вишу, а вступив сюди у магістратуру, своєрідна домашня атмосфера і привітність з боку колег-студентів, викладачів, можливість для розвитку і всіляка підтримка в усіх справах надихають на підкорення все нових і нових вершин. 
     Займайтесь тим, що вам до вподоби. Для цього у кращому природничому університеті країни є все: від бібліотеки – до спортивного залу, від танцювальних гуртків – до конференцій та олімпіад. 
     Робіть та творіть, і все у вас вийде. Все у ваших руках і це ваш Slam Dunk!!!


Наталія Мединська,
заступник декана
факультету землевпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook