У Ніжинському АТІ обговорювали ефективне впровадження сучасних технологій в агропромислове виробництво

21 квітня 2017 року

     13-14 квітня на базі Ніжинського агротехнічного інституту проходила міжнародна науково-практична конференція «Технології АПК ХХІ століття: проблеми і перспективи розвитку». Її часниками стали понад 150 науковців з України, Республіки Білорусь, Грузії, Литви, Польщі. 
     Саме технології є основою успішного формування майбутнього інженера для агропромислового комплексу, відкриваючи роботу зазначив директор інституту Василь Лукач. Тому інститут взяв курс на активне покращення матеріально-технічної бази, в т.ч. за рахунок реалізації спільних проектів з науковими та бізнесовими установами.

     З доповідями на пленарному засіданні виступили завідувач кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття НУБіП Микола Патика, який говорив про концептуальні основи механізмів управління ґрунтовою родючістю, а завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту університету Валерій Войтюк – про стан та перспективи розвитку засобів механізації аграрного виробництва України. Завідувач лабораторії луб’яних та олійних культур Ніжинського агротехнічного інституту Ірина Лайко спинилася на перспективах вирощування технічної коноплі в сільськогосподарському виробництві, директор ПСП «Пісківське» Валерій Колоша – на питаннях інноваційні та техніко-технологічні основи розвитку у галузі тваринництва.

     Далі конференція працювала за трьома напрямами: сучасні технології та техніка для агропромислового комплексу, новітні енергетичні та інформаційні технології в агропромисловому виробництві і актуальні питання безпеки життєдіяльності та екології.

     Впевнені, що резолюція учасників конференції сприятиме ефективному впровадженню сучасних технологій в агропромислове виробництво та буде врахована в роботі органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та підприємств.

Василь Кулик,
заступник директора 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook