На агробіологічному факультеті стартували практики

20 квітня 2017 року

     Безпосередня участь студентів у циклі технологічних операцій, які здійснюються у виробництві, – одне з головних завдань програми практичної підготовки студентів на агробіологічному факультеті.
     Для досягнення цієї мети скореговано графік навчального процесу на 2016-2017 навчальний рік та розпочато виробничу практику для студентів 4 курсу агробіологічного факультету з 3 квітня 2017 року. Набувати досвіду вирощування сільськогосподарських культур у провідних аграрних підприємствах України виїхало 174 студенти. У тому числі у відокремлених підрозділах університету практичного досвіду набувають 11 студентів.

     Під час виробничої практики у Агрономічній дослідній станції та Великоснітинському НДГ ім. О.В. Музиченка під керівництвом досвідчених агрономів Федора Вороб’я та Ігоря Огівця студенти беруть участь у сівбі ярих зернових культур та вивчають стан посівів озимих культур. Програма практики передбачає участь студентів в усіх етапах догляду за культурами, розробку рекомендацій щодо оптимізації умов вирощування та сприяє формуванню фахових компетенцій і здатностей професійного мислення.

     10 квітня цього року розпочались навчальні практики для студентів 2 курсу агробіологічного факультету у Агрономічній дослідній станції та Великоснітинському НДГ ім. О.В. Музиченка. У господарствах перебувають 93 студенти. Під керівництвом досвідчених викладачів кафедр: ґрунтознавства та охорони грунтів Катерини Карабач та Станіслава Вітвіцького; генетики, селекції і насінництва Олександра Макарчука та Юлії Дмитренко; технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва Надії Ящук та Володимира Войцехівського студенти протягом чотирьох тижнів набуватимуть досвіду ведення сільськогосподарського виробництва та братимуть участь у сівбі та догляді за польовими культурами.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з практичної підготовки студентів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook